Her kommer storebror

Etter en 14. plass for Ford i fjor, har Henning Solberg skiftet team foren denne sesongens WRC-løp, og skal kjøre minst 12 løp i bilen som kom på andreplass i konstruktørmesterskapet i fjor, peugeot 307 WRC.

Han har fremdeles med seg kartleser Cato Menkerud. De har tidligere gjort det veldig bra på snø, og kan komme til å overraske under svenskerallyet. De vil nok også fremstå som publikumsfavoritter i «Rally Norway Kandidatløp» som går av stabelen en uke etter, 10. og 11. februar. Henning Solberg skal kjøre for det franske Bozian teamet, noe han også gjorde i 2004, men den gang i en Peugeot 206 WRC. Økonomien i satsingen skulle også være sikret, etter et Henning Solberg har satt uoffisiell norgesrekord i sponsorinntekter til en enkeltutøver med 18 000 000 kroner.

De får konkurranse av ytterligere en nordmann i det norske prøve-VMet. Thomas Schie har lagt 4,5 millioner kroner på bordet for en Ford Focus WRC 03. Schie skal sammen med sin svenske kartleser Göran Bergsten også kjøre VM-løpene både i Sverige og Finland, og håper i tillegg å få til start i den spanske VM-runden på asfalt. Noen andre internasjonale løp står også på programmet.

Når vi så legger til at Petter Solberg har en sammenlagt-andreplass å forsvare – eller kanskje revansjere – ligger alt god til rette for en skikkelig spennende WRC-sesong. Så er det bare å håpe at TV-kanalene kjenner sin besøkelsestid, for dette kan bli bra underholdning!

1 tanke om “Her kommer storebror

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.