Kjøre biiil…

I det siste, har debatten om norske bilavgifter blusset opp igjen. Avgiftene må vissnok ned, slik at folk kan kjøpe seg store, tunge biler som er sikrere ved ulykker. Dette høres jo tilforlatelig ut – men hvor sikre er disse store, tunge bilene for de man treffer? Særlig hvis disse ikke sitter i en stor, tung bil? Sånn som unger på skoleveien?

Et poeng er jo at nordmenn vil ha ned avgiftene. Punktum. Hvis alle hadde hatt råd til store, tunge biler, ville de ønsket seg store, tunge, fine biler. Og hvis de hadde hatt det, ville de nok hatt større, tyngre og finere biler.

Et annet poeng, er at man på denne måten gir staten eller Skogsholm eller avgifter eller hva som helst som måtte dukke opp, ansvaret for hva man foretar seg på veien. Det blir feil. Har man en gammel Datsun, så er den ikke veldig trafikksikker. Da kjører man forsiktig. De som kjører store, tunge, fine biler, kjører vel kanskje ikke like forsiktig – men de skal likevel ikke kjøre slik at de treffer den gamle Datsunen.

Ta ansvar for din egen adferd på veien. Det er du som sitter bak rattet, det er du som har makta. Å skylde på at bilen er for gammel eller at hun foran deg kjører for sakte, det er feigt. Mener jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.