Siris vær

illustrasjonMed denne overskriften følger VG på baksiden av hver utgave en gammel tradisjon med å kombinere vakre damer med værmelding.

Hvordan denne kombinasjonen har oppstått er ikke godt å si. Er det slik at den som er interessert i været også liker damer? Eller er det slik at den som ikke er interessert i været liker damer, og derfor kan se på en pen utgave av den befolkningsgruppen i stedet for værmeldingen? Eller er det et forsøk på å få oss til å glemme hele det sørgelige været, og heller la oss blende av Siris blendende smil?

Og er dette særnorsk? En engelsk tv-kanal, jeg lurer på om det ikke var kabel-tv, presenterte jo været på norsk. Med en splitter naken værmelder. Som også var av typen «pen» og «kvinnelig». Seertallene viste at de norskspråklige utgjør en betydelig andel av TV-seerne på øya. Jeg er ikke i stand til å huske hvilken det var, men i et Google-søk på «the weather in norwegian» dukker det opp noen sider som i det minste ser ut til å være inspirert av denne værmeldingen.

Men så langt har vi altså ikke kommet i Norge. Og jeg tviler på at VG tar den så langt ut, selv om store deler av avisen sikkert ser det som en ønsket utvikling. Og Siri strekker seg neppe lenger enn den lær, lakk- og naglebekledde mc-babe-inspirerte utgaven vi fikk i dagens VG. Og dersom dette er et nytt bilde, må jeg si at hun holder seg godt, damen. Men det var ikke poenget, poenget var egentlig overskriften som dette halvråe bildet av værbaben var ment å skulle illustrere:

Fortsatt mildt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.