Om «å ta en Grande»

Venstres nestleder Trine Skei Grande går i dagens VG hardt ut mot Trond Giskes valg om å ta på seg oppgaven som saksordfører for barnehagemeldingen samme dag som han ble pappa.

«– Jeg reagerer som politiker i samme generasjon som Giske, og som kvinne. Ingen kvinner på Stortinget kunne gjort det samme som ham, uten at det hadde blitt storm», sier Grande, og viser med all tydelighet at siden med oppslagsordet «likestilling» på må være revet ut av fremmedordboken hennes.

Selvfølgelig kan en småbarnsforelder være saksordfører for viktige saker. Ikke en gang stortingsrepresentanter jobber døgnet rundt, og selv om det kan være travelt til tider, tar de det igjen med uforskammet behagelige ferier, så jeg er helt sikker på at familien Giske greier å organisere dette helt selv. Og som Trond Giske selv sier: «Som saksordfører har jeg en glimrende mulighet til å bestemme akkurat når møtene skal finne sted. Hvis arbeidsformen på Stortinget ikke lar seg kombinere med å være småbarnsforeldre, så er det arbeidsformen som må endres».

Og amen til det. Er det noe vi har hatt nok av, er det gamle, grå menn (som Trine Skei Grande) på Stortinget.

Og hvis noen var redd for at tradisjonen med at venstrelederen fôrer landets humorister med poeng gjennom mer eller mindre velmente men akk så lite intelligente utspill skulle ta slutt med Lars Sponheim, så frykt ikke: foruten å være nestleder, er Skei Grande parlamentarisk leder i Venstre og det heteste navnet til overta som partileder etter Lars Sponheim.

2 tanker om “Om «å ta en Grande»

  1. Det er jeg helt enig i. Og så blir det ekstra dumt når hun bommer såpass på skiva som her. En politiker må kunne ha små barn kombinert med viktig arbeid. Jeg vil faktisk foretrekke at vi har en del politikere som føler på kroppen hva de avgjørelsene de tar vil få å si for barna våre. Og de kan godt være mer enn setevarmere i Stortinget 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.