Godt valg

illustrasjonSøndag den 14. åpner valglokalene i mange av våre kommuner, og mandag er valgdagen. Da har vi muligheten til å fortelle hvem vi skal styre kommunen og fylket de kommende fire årene.

Selv står jeg på SV-lista, og hvis alt går som jeg ønsker, blir jeg å finne i kommunestyret de kommende fire årene. Minst. Og jeg oppfordrer selvfølgelig alle til å stemme SV – og hvis du stemmer i Fauske kommune, men velger et annet parti, blir jeg veldig glad for en «slenger» – men:

Uansett hva du foretrekker, så gå nå endelig ut og stem! Bruk stemmeretten din, vern om demokratiet, og møt opp på valgdagen. Husk, å ikke stemme, er å støtte det partiet du aldri ville stemt på.

Stem gjerne SV – og godt valg.

4 tanker om “Godt valg

  1. Jeg er enig i at det er veldig viktig å stemme, (nesten) uansett hvilket parti man selv foretrekker. Det er negativt at en stor andel av befolkningen ikke bruker stemmeretten. Jeg skulle ønske utviklingen ville snu, men jeg er ikke optimist i så måte.

    Stemmer Høyre selv, forresten 🙂

  2. Vel, jeg tør å være forsiktig optimist, men jeg er enig med deg i at valgdeltagelsen er veldig lav nå, ja. Mellom 50 og 60%, det er mindre enn hva demokratiet har godt av. Men uansett, retten til å stemme, og til ikke å stemme, er grunnlaget for det demokratiet vi har – så vi må passe på at ikke lav valgdeltagelse får noen til å gjøre noe overilt.

  3. Problemet er at det er ikke noe som heter kommunevalg lenger. Joda, det heter det i navnet, men all fokus er flyttet over på rikspolitikerne uansett. En må ikke være overrasket over at folk da føler at det ikke har noe å si hvem en stemmer på i sitt lokalmiljø. Må få påpeke at jeg faktisk stemte i kommunevalget, slik at ingen tar dette som en forsvarstale. 🙂

    Ellers, gratulerer Lasse. Blir lite tid til blogging nå? 😉

  4. Det er klart at kommunevalget, i alle fall mange steder, har utviklet seg til å bli den mest nøyaktige meningsmålingen mellom stortingsvalgene. Rikspolitikerne dominerer fullstendig, og lokale saker kommer ofte i bakgrunnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.