Rosenborg er videre

… mens Åge Hareide er ute. Mange synes nok veldig mye om det. Selv synes jeg bittelitt.

Åge hareide hadde takket ja til å komme til Trondheim og erstatte norges mest suksessrike trener gjennom tidene. Jeg var skeptisk. Jeg ble litt roligere når resultatene kom, men jeg var fremdeles ikke beroliget. Og nå lar han Rosenborg i stikken for å trene landslaget. På tvers av kontrakter og det meste. Fristende å si «hva var det jeg sa?».

Det går sikkert bra, jeg er ikke i tvil om det, og Rosenborg har nok folk som kan gjøre jobben minst like bra som Åge Hareide – hvorfor Norge vil ha en så troløs person, skjønner jeg ikke helt, da – de har jo hatt god nok tid til å lete etter en trener. Og med Hareide – hvor hopper han neste gang?

Men jeg er ikke overrasket. Åge Hareide viste fra første stund hvor han hadde fokus og hjerte: Han omtalte Rosenborg som «dem» og seg selv som «jeg». Jeg håper Rosenborgs neste trener sier «vi»

3 tanker om “Rosenborg er videre

  1. Siden jeg nå har begynt å jobbe fra Molde har jeg kommet sammen med et nytt gjeng folk på kontoret her. De er fotballgærne hele gjengen, med unntak av to av damene (og meg da selvføglelig). I dag diskuterte de selvsagt Åge Hareide under morrakaffen og en av de ansatte her med ti års fartstid som proffspiller for MFK sa:

    «Dette er det beste som kunne ha skjedd. Når de nå har mistet Eggen og så Hareide skal det bli vanskelig for dem å finne en trener som kan opprettholde nivået. Jeg hater folk som det der. Eggen, Drillo og Hareide er det verste som har skjedd norsk fotball. Drillo fordi han gjorde landslaget så bra at uansett hvem som overtok ville det bli nedtur og det vil ta årevis å nå de høyder igjen og å skape glede over å være på landslaget. Eggen fordi han skapte et lag som er på et nivå som andre norske lag vil bruke tiår på å nå opp til og dermed ødelagt all spenning i både eliteserie og cup. Hareide fordi han er den norske treneren som har hatt så stor suksess i utlandet at bare han fjerter på tv vil folk analysere det til døde. Fotball er ikke gøy lenger!»

    Han sa det med en innlevelse, engasjement og oppriktig tristhet som nesten fikk meg til å føle synd på han. Men så kom jeg på at han var fotballfan og tok det i meg igjen…

  2. Hihi. Morsom analyse fra din kollega her, ja.

    Men forskjellen på Eggen og Drillo i folhold til de fleste andre, mener jeg er at de to har fått ekstraordinære resultater på grunn av at de er enere i å tenke på et fotballag som et kollektiv. Alle sier at de gjør det, men det er ikke mange som greier å oppnå så mye som de to har gjort.

    Og man greier det naturlig nok ikke ved å heve seg selv over spillergruppen man er satt til å lede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.