Firefox 0.9 (One Tree Hill)

Ny Firefox tilgjengelig!

Mozilla Firefox er, etter min mening, den beste nettleseren som noen sinne er laget. Jeg har skrytt masse av den før (Google-søk), og jeg anbefaler den til alle som har lyst til å prøve noen annet enn den nettleseren som fulgte med operativsystemet – som i mange tilfeller er en flere år gammel buggete sak.

Nå er versjon 0.9 sluppet. Denne lar seg ikke installere over den forrige versjonen, men jeg fikk importert alle mine bokmerker, cookies og slikt med denne fremgangsmåten:

 • Last ned Mozilla Firefox 0.9 ( Windows (4.7MB), Linux (8.1MB), Mac OS X (8.6MB))
 • Ta eventuellt en kopi av profilmappa di, hvis du er av den forsiktige typen
 • Avinstaller Mozilla Firefox 0.8 hvis du har den fra før
 • Installer Mozilla Firefox 0.9
 • Installer utvidelsene dine (extentions) på nytt

Hvis du ikke vil avinstallere 0.8, kan du bare velge en annen mappe enn standardmappen for Firefox 0.9, og kjøre de to nettleserne side om side på systemet ditt. Alt dette står på «Release notes»-siden, så les det der dersom jeg har skrevet det uforståelig.

Det er ikke de veldig store forskjellene mellom 0.8 og 0.9, men 0.9 har fått et penere utseende (men dette kan du selvfølgelig endre på), og noen endringer i menyene – som jeg for min del synes virker godt gjennomtenkte. Ja, så har vi fått hjelp for dem som vil konvertere fra Internet Explorer. Det var nyttig!

11 tanker om “Firefox 0.9 (One Tree Hill)

 1. Det kan være det bare er meg men 0.9 _virker_ også raskere. Sikkert et bedrag påført av gleden over nytt program, men etter 0.8 er nå 0.9 min primære nettleser. 🙂

 2. Det eneste drawbacket jeg har funnet, er at TabBrowser Extension tungvindtgjør noen få Javascriptsider. Jeg tror og håper at det vil endre seg – men hater likevel unødig Javascript nok til å nekte å se det som et stort problem …

 3. Det må jeg si – Firefox er blitt mye bedre siden sist gang jeg forsøkte å gjøre den til min standardnettleser. Etter diverse endringer (bl.a. mindre ikoner, installerte Google toolbar og en slik ekstra «webmaster-verktøylinje»), ble alt så mye bedre.

  Absolutt en kandidat til å ta over, men Opera ligger fortsatt litt foran etter min mening. Det som trekker opp er at den er blitt betydelig raskere, mens min Opera bruker opp mot 7-8 sekunder på å starte opp. Det er _alt_ for mye…

 4. Neil Gaiman (http://www.neilgaiman.com/journal/journal.asp) skriver i dag:

  «I made the fatal mistake of upgrading Firefox last night. The new iteration doesn’t seem to want to work (when I try to open it I get a message informing me it’s finishing installing extensions, and that this could take a minute, which never goes away), and has taken most of my bookmarks and suchlike with it. Oh well. Back to Explorer.»

  Burde jeg vente eller har han bare klønet?

 5. Er så enig, så enig. Vel, sett bort i fra at Safari er hakket bedre da. Men hadde ikke klart meg uten Firefox og dens webdesigner-verktøylinje.

 6. Jeg har nok kløna. Jeg innstallerte 0.9 oppå den gamle og vips var det problemer på gang. Så avinnstalerte jeg alt og prøvde alt på nytt igjen. Men nei 0.9 vil nå ikke funke. Så tilbake til 0.8 , men er det noen som har vært borti dette så si i fra. Det hadde jo vært litt kult og fått den derre 0.9 da. Men ellers er det et flott surfeverktøy.

 7. Altså, hvis du avinstallerer alle Firefox’er og installerer 0.9.2, skal det virke. Jeg fikk engang et problem med at jeg ikke fikk avinstallert 0.8, men da installerte jeg den på nytt, for så å avinstallere den. Da gikk det greit.

  En annen ting er å huske på å slette profilmappa før du installerer på nytt, hvis du ønsker en helt ren installasjon. Men ta gjerne backup først, da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.