Ustabil server

Det kan se ut som om home.no.net har noen problemer med i alle fall en av sine servere for tiden – den som denne siden ligger på.

Både i går kveld og tidligere i dag ble sidene mine bare delvis lastet. Jeg har gått igjennom min egen kode, men kan ikke se at det er noe i denne som skal skape problemer. Men feilen er feilmeldt de som drifter tjenesten Start.no, og jeg er vant til at de rydder opp.

Og jada – jeg vet at det finnes mange billige webhotell der ute. Jeg har faktisk noen kontoer hos slike selv. Men tilbudet fra home.no.net/start.no er så bra at jeg synes det fortjener å brukes! Så, jeg håper – og tror – at supportpersonalet hos start.no fikser biffen også denne gangen.

11 tanker om “Ustabil server

 1. Det kan se ut som om det er sikring av servere som er på gang. Da vil alle mine synder fra tiden før register_globals brukte å være avslått som default komme til syne.

  Vennligst mail meg hvis det oppstår andre feil enn den nevnt over!

 2. System Linux www4.powertech.no 2.6.8-1.521 #1 Mon Aug 16 09:01:18 EDT 2004 i686
  Build Date Aug 31 2004 20:00:16

  … sier serveren. Så det er visst en helt ny server jeg er flyttet til. Vi klager ikke over det. Og for min del kan register_globals gjerne være av, jeg tror de fleste gamle syndene er borte nå.

 3. Vel, de har gjort ganske mye opp i gjennom. Serverne er rimelig oppdaterte, egentlig. Men det er ikke så ofte man merker at de gjør noe.

  PHP5? Ja, kanskje. Men jeg trives bra med 4 også, jeg.

 4. PHP 5 er vel fortsatt i et slags prøvestadie… PHP4 er derimot meget stabil, og nå er også ver. 4.3.9 på vei, som må være blant de mest stabile versjonene hittil.

  Lasse, en feil jeg fikk opp i bunn av siden hvor jeg skriver kommentarer: «Warning: gethostbyaddr(): Address is not a valid IPv4 or IPv6 address in /mnt/home2/l/ld/ldah/public_html/index.php on line 225».

 5. Det er det verste!!

  No oppdaga eg forresten at «heile» sida mi er i ustand på grunn av at eg alltid programmerte scripta mine utan å skrive $_POST[»] og $_GET[»] før i tida. Dette blir ein sver jobb så eg måtte bare sperre heile sida mi. Når eg tenkjer meg om er det ENORMT mykje som er feil!!

  sukk!

  Eg trur eg skal gjære eit forsøk på å klage til supporten…

 6. Knut, jeg tror du gjør lurere i å fikse problemene dine i koden enn å klage til support. PHP-endringene er gjort av en grunn, ser du. Standard-innstillingene i nyere PHP-versjoner er slik at du skal bruke de globale collection-objektene fremfor variablene.

 7. Jeg er fullstendig enig med Asbjørn. Det er en grunn til at dette er endret. Og Knut: Du etterlyser PHP5. Mitt tips er at du neppe vil finne mange PHP5-installasjoner med register_globals påslått …

  Les ellers http://no.php.net/register_globals

  (Kanskje jeg ikke skulle nevne det, men der viser man også en måte å overstyre denne innstillingen i .htaccess. Men jeg anbefaler det ikke.

 8. For de «nye» som vil komme igang med PHP5 og MySQL5, jobber jeg for tiden med en tutorial / innføring på norsk i dette tema.
  Gå til min side (som er under arbeid) og velg linken derfra!
  Håper det kan hjelpe noen som har lyst til å komme i gang!

  General Cody

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.