Endelig en hjemmeseier

Vi som liker Rosenborg, er ikke vant til hjemmetap eller uavgjortkamper på Lerkendal. Det skal det spilles stor fotball, og der skal RBK vinne. Slik har det ikke vært hittil i år.

Men som Øyvind Hoven Oftedal nevnte, så må det løsne før eller siden, og det så det ut til at det gjorde i dag. 3-0 mot serieleder Start er en flott presentasjon, og etter hva jeg fikk med meg var det en godt gjennomført kamp av Rosenborg – selv med Frode Johnsen og Christer Basma som midtstoppere.

Roar Strand, som har vært RBKs beste hittil i sesongen, fikk endelig uttelling for slitet, og satte 1-0. Daniel Braaten hadde en god dag med noen flotte sjanser, og var såpass farlig at Start måtte lage straffespark for å stoppe ham. Thorstein Helstad satte dette i mål, og fastsatte senere sluttresultatet til 3-0.

Per Ciljan Skjelbred spilte sin tredje tippeligakamp for Rosenborg med å fortrenge Fredrik Winsnes fra Midtbanen. Kanskje en hilsen til mette veteraner i RBK-stallen? 17-åringen spilte imidlertid godt nok til å bli kåret til banens beste av mer enn halvparten av SMS-stemmene.

Et flott resultat, og nå er ikke toppen av tabellen så fjern lenger. selv og det er lenge til potetene skal opp av jorda i Orkdal ennå, er det godt å se at maskinen fremdeles fungerer. RBK er helt klart på rett vei med dette resultatet, og ikke minst måten det kom på.

3 tanker om “Endelig en hjemmeseier

  1. Det var ikke uventet, og jeg depper ikke. Det jeg liker mindre er at Vålerenga leder tabellen. Der vil jeg langt heller ha Rosenborg når sesongen er over. Aller helst Start selvsagt, men det er en utopi… i alle fall i år.

  2. Bra kamp, skal man tro de referater som er tilgjengelig. Godt å se at lokale talenter får sjansen og spiller godt nok til å få plass på laget. Generasjonsskiftet blir kanskje ikke så vanskelig i RBK som jeg har trodd.

    Interessant midtforsvar, men kanskje ikke noen varig løsning…

  3. Joda, midtforsvaret fungerte visst over all forventning. Sikkert mye på grunn av at spillere på ukjente plasser yter litt ekstra for å kompansere for manglende rutine, men det sier også litt om hvilken fotballspiller Frode Johnsen er, selv om han ikke har vært heldig med avslutningene sine – eller hatt nok av dem – hittil i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.