Dagens (ikke) overraskende

Dagens «u-overraskelse» kom da jeg skulle redde data fra en bærbar PC.

Jeg begynner å bli vant til at slike dør av og til, og nå var det en kunde som hadde en Windows XP-maskin som ikke ville starte. Uansett hva man prøvde, kom den med en blåskjerm med STOP-feil og påfølgende reboot. Kunden var ikke sikker på om det var tatt sikkerhetskopi av alt det vesentlige på maskinen, og derfor var første punkt på listen å redde det som reddes kan.

Jeg har et adapter for å koble harddisker fra bærbare maskiner til stasjonære, så jeg koblet harddisken til kontor-PCen min og startet opp. Jeg tenkte jeg skulle boote maskinen i Windows XP for en gangs skyld, siden harddisken som trengte helbred hadde det operativsystemet installert. Etter å ha avbrutt Windows XPs ønske om å scanne denne harddisken (jeg vil ikke scanne en harddisk før jeg forsøker å redde dataene på den) og etter at XP har installert en masse drivere for den, starter jeg «Min datamaskin» for å se hva som kan reddes på den.

Jeg ble litt skeptisk når XP fortalte meg at disken var 0 bytes, og at den ikke kunne leses

Men heldigvis er mitt første operativsystem på den maskinen Ubuntu, og jeg prøvde heller å starte opp med det. Jeg fant harddisken under «Datamaskin», og det så ut som om jeg har tilgang til alle filene på den. I alle fall er godt over halvparten fra «Documents and settings» kopiert ut når dette skrives.

Jeg vet ikke hva som imponerer meg mest: At det går an å gjøre ting så tungvindt som i Windows — eller så enkelt som i Ubuntu …

8 tanker om “Dagens (ikke) overraskende

  1. Ja, nesten, Martin. Forskjellen er at jeg kjører laptopdisken som sekundærdisk, og mens min helt greie Windowsinstallasjon ikke greier å lese Microsofts proprietære filsystem fra den, går det helt greit i Ubuntu. Det er litt festlig.

    Trives din samboer fremdeles med Ubuntu?

  2. Festlig ironi. En bekjent av meg sitter for øvrig på et Word-dokument som Word ikke klarer å åpne, men som OpenOffice / NeoOffice åpner fint.

    Samboeren trivdes kjempegodt med Ubuntu helt frem til 30-årsdagen hennes nå nylig. Da kjøpte jeg en MacBook til henne. Men Ubuntu løste alt hun skulle gjøre, all maskinvare fungerte rett ut av boksen og stabilitet og ytelse var glimrende på en gammel boks.

  3. Var borti en morsom situasjon på jobb og. Flere elever har kommet innom med Office 2007-dokumenter de hadde laget hjemme på Vista. Dessverre har ikke vi Office 2007, og 2003-utgaven klarte ikke å åpne disse. OpenOffice klarte det derimot, selvfølgelig med litt krøll, men ikke verre enn at det kunne bli rettet, slik at elevene fikk levert inn arbeidet sitt samme dagen.

  4. Jeg synes det sier noe om kvaliteten på operativsystemet til Microsoft når Linux-utviklere ved hjelp av reverse engineering klarer å skrive en bedre NTFS-implementasjon enn Microsoft selv. Det er rett og slett helt utrolig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.