En kort fotballfollowup

Det kan se ut som om det er noen som har trukket hurtige slutninger omkring et tall rundt om i bloggesfæren. Tallet er de en milliard seere som jeg nevnte at kampen mellom Brasil og Kroatia i går anslagsvis hadde.

Noen ser ut til å tro at dette er det totale antallet fotballinteresserte i verden. Dette er fullstendig galt, det er antallet mennesker som så to lags åpningskamp. Kampen som åpnet hele VM, mellom Tyskland og Costa Rica, hadde for eksempel i følge Arne Scheie rundt 2.000.000.000 seere. Og vi snakker tross alt bare om en åpningskamp.

Legg til alle de i verden som ikke har TV, de milliardene hvor dette års VM-kamper går på et svært ugunstig tidspunkt (som for eksempel klokka tre om morgenen i Kina) og de som tross alt har viktigere ting å gjøre enn å se på TV, så begynner man å få et glimt av denne sportens popularitet.

En spennende finale i årets fotball-VM vil definitivt bli verdens mest sette TV-sending gjennom tidene.

3 tanker om “En kort fotballfollowup

  1. Jeg har noe og innrømme. Jeg så Brasil sin kamp i går. Ikke med vilje, det skal sies, men like vell følte jeg et merkelig samvær med millioner av mennesker. Kanskje jeg må revudere min «fotball fobi».

    Jeg må si noen annet også Lasse: Jeg skulle ønske min blogg var 10 % av det din er. Jeg synes bloggen din faktisk er bedre en veldig mange av «de store» bloggene. Du har derfor fortjent en vakker liten plass i mine lenker. Dette gjør jeg så definetift ikke for å smigre, ELLER for å komme på din liste over blogger. Men rett og slett fordi du har en knakene god blogg.

    Det er bare sunt å være uenig med folk, og du og jeg har hatt våre «turns», men nok en gang dette er ikke ment som noe forsøk på å slikke deg oppover ryggen. Så jeg stopper her.

    Frode

  2. Frode: Takk for pene ord! Og Elf: Jeg synes Kesh hadde en glitrende idé, jeg. Det er langt bedre å stenge strømmen til folk under Fotball-VM enn under kuldeperioder og slikt som folk faktisk dør av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.