En skole for framtida!

På mandag bestemmer kommunestyret hvordan skolen på Fauske skal se ut i framtiden. Rådmannens forslag er å rasere den skolestrukturen vi har i dag, uten noen debatt eller medvirkning fra foreldrene. Fauske SV Synes dette er en helt feil fremgangsmåte, og vi har et helt annet syn på Fauskeskolen enn hva rådmannen og Høyresiden ser ut til å ha.

Skolestrukturen vi har i Fauske i dag, er ikke oppstått tilfeldig, men er et resultat av en langvarig prosess med stor medvirkning fra politiske partier, organisasjoner og ikke minst engasjerte foreldregrupper. Vi mener at dette har vært en god og viktig prosess, og at resultatet vi har i dag i hovedsak er meget godt. SV mener at nærmiljøsentra med barneskoler i nærheten av der folk bor, er noe så mange som mulig i kommunen bør ha tilgang til.

Det borgerlige flertallet har funnet ut at vi bruker for mye penger på skolen. Dette er SV uenige i. Vi bruker mye penger på skole, ja — men det er fordi innbyggerne i Fauske kommune har valgt å ha det slik. Og vi bruker en mindre del av våre disponible inntekter på skolen enn sammenlignbare kommuner gjør, slik at posisjonens statistikkbruk er både villedende og tendensiøs.

Oppgave nummer én i Fauske-skolen nå, er ikke høyresidens helt egen versjon av «Hvem skal vekk». Oppgave nummer én må være å bygge 1-7-skolen på Hauan!

Vi stiller oss svært tvilende til at det skal være noen økonomisk gevinst i å legge ned flere skoler i Fauske. Rådmannens lek med tall munner ut i en innsparing på 3,8 millioner kroner dersom ikke ungdomstrinnet i Sulis skal legges ned, og det er før vi har fått de faktiske kostnadene på bordet. Vi tror derfor ikke at det er noen penger å spare på denne raseringen.

En god skole er noe av det viktigste for en kommune som satser for fremtiden. SV vil gjerne være med på å øke innsatsen i skolen, både når det gjelder vedlikehold, skolemateriell og ikke minst både lærer- og voksentetthet. Vi er sikre på at Fauskes befolkning gjerne vil være med på å prioritere dette, også. Hvis vi ikke finner penger på budsjettet, vil vi gjerne diskutere en økning eller utvidelse av eiendomsskatten for å få dette på plass.

Med bakgrunn i dette, avviser vi den avledningsmanøveren av en «strukturdebatt» den borgerlige siden prøver å kamuflere sin sentraliseringspolitikk med, og krever at alle partier står ved sine valgløfter, både om å beholde tresentermodellen i Fauske, og å fortsette med dagens skolestruktur.

For Fauske SV,
Gruppeleder Lasse G. Dahl

1 tanke om “En skole for framtida!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.