Farvel til trackbackspam

Senikk.com snakker om problemer med kommentar- og trackbackspam, noe jeg heldigvis har kvittet meg med.

Det var trackbackspam som jeg måtte sloss lengst med. Jeg tenkte å innføre manuell validering, altså godkjenning, av alle trackbacks, men i den prosessen begynte jeg å studere trackbackpingene litt. Det som plutselig slo meg, er at stort sett alle reelle trackbacks kommer fra samme nett som serveren det tilbaketråkkes til befinner seg i, mens dette aldri er tilfellet for spammerne.

Så det jeg gjør, er at jeg godkjenner trackbacks automatisk dersom de første to oktettene av IP-adressen er lik i adressen som sender trackbackpingen, og i IP-adressen til URL’en det skal linkes til. Dersom de to ikke stemmer overens, settes trackbacken til godkjenning. Hittil har jeg ikke hatt en eneste feil i noen retning med dette systemet.

Kanskje litt skummelt å poste det her, i tilfelle noen av de store systemene fanger det opp. For da vil sikkert spammerne finne en vei rundt det. Men, men – vi får være glade for de slagene vi vinner i krigen mot spammerne.

4 tanker om “Farvel til trackbackspam

  1. Hvorfor er det slik egentlig? Hvis jeg sender en trackback til deg fra Norge og det tilbaketråkkes til en side som er lagret på en server i USA. Hvordan blir disse like da?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.