Favorittsjokolade

Da jeg var liten, hadde vi det første store forsøket med såkalte merkeløse dagligvarer i Norge, da kooperativen prøvde seg med sine blå-hvite produkter uten noe som helst branding. Jeg husker tannkrem, dopapir og lignende nødvendighetsvarer i skrekkelig kjedelig emballasje. Hvordan kvaliteten på dette var, husker jeg ikke – men jeg husker at de hadde begrenset levetid, så jeg tviler kanskje litt på at man fikk så skrekkelig mye for pengene ved å velge disse varene.

Eller så kan det være at folk er slik som meg. Jeg er nemlig veldig glad i merkevarer jeg kjenner, og veldig skeptisk til Euroshopper, First Price, X-tra og hva de nå heter alle sammen. Jeg kjøper heller varer fra produsenter jeg stoler på, og vil gjerne ha en anbefaling før jeg prøver noe nytt. Men ingen regel uten unntak! På en innskytelse plukket jeg nemlig med meg en COOP Nøttesjokolade. Den brukte 12 sekunder på å bli ny favoritt.

Opprinnelseslandet er Sveits – og de har jo visse tradisjoner å ta vare på når det gjelder sjokoladeproduksjon. Den smaker sjokolade. Det er så mange sjokolader i butikken som er så fulle av frukt, nøtter, kjeks og hva det nå skal være for å gi inntrykk av å være sunne. Sjokolade i store mengder er ikke sunt uansett, så takke meg til med en sjokolade som smaker sjokolade. Denne inneholder nok nøtter til ikke å bli kjedelig, og masse sjokolade. Den er søt, men ikke for søt. Og selv om det er melkesjokolade med bare 30% kakao, kjenner man likevel et hint av den lett bitre kakaosmaken.

Nå har jeg ikke sett på prisen – men siden den selges under COOP-navnet, er den sikkert billig, også. Ta med deg en neste gang du er innom en COOP!

5 tanker om “Favorittsjokolade

  1. Den er iallefall billigere enn sine «brødre» fra Freia. Mener 100g-plata ligger rundt 7,– kroner, og 200g omkring det dobbelte av dét igjen. Ikke som Firkløveren, for eksempel, som koster rundt 20,– for 200g og 12–14 for 100g. (Med forbehold om feil.)

  2. Min nye favoritt er Nidar sin siste «Julesjokolade» med hasselnøtter og mandler. Mulig den ikke selges lenger nå, men man får håpe den kommer tilbake igjen til neste jul. Nam nam nam! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.