Hamburgermaskin!

Til jul fikk jeg noe jeg har ønsket meg siden jeg så det på Clas Ohlson: En hamburger«maskin»! Jeg fikk den av pappa og Synnøve, og de har dermed sikret seg deilige hamburgere neste gang de kommer!

Jeg lagde burgerne av grovkvernet oksekjøtt (høyrygg) og salt og pepper. Jeg brukte Kenwooden til å kverne kjøttet, og kjørte det i bollen med K-kroken for å blande inn krydder.

Hemburgerne ble forma i «burgermaskinen», stekt i smør og olje og servert med ei drøy skive Gouda (det var ikke noe Cheddar i butikken), løk, tomat, sylteagurk, salat og min magiske, hjemmelagede hamburgerdressing (også kjent som majones, ketchup, salt og pepper).


Grunnen til at jeg poster dette, er at dette er en enkel rett med mange varianter, og jeg vet at det er mange burgerelskere der ute. Derfor lurer jeg på; Hvordan gjør du det? Hvordan krydrer du? Baker du hamburgerbrødene selv? Er det noe spesielt du må ha til eller i forbindelse med burgeren?

3 tanker om “Hamburgermaskin!

  1. Jeg gikk rett i overskriftfella. Så for meg at du hadde fått en slik snedig maskin der du slenger i kua i den ene enden, og sitter med en kald øl og venter på ferdig mat i den andre.

    Utover å gjøre omtrent som deg har jeg personlig gjerne i litt finhakket løk i kjøttdeigen; og litt Dijon sennep (Mailles) eller Kapers (type syltet) i dressingen. Har jeg litt Gorgonzola eller Blå Castello liggende så kan jeg også finne på å bytte ut «Cheddaren» med en av disse. Bare for å dytte litt på smakene.

  2. Når du får skrudd sammen ei slik maskin, kjøper jeg ei ku og kommer nedover, Kyrre! Ellers tror jeg litt sennep kan være tingen, ja. Og blåmuggost kan sikkert være tingen – i det minste for oss voksne. Det blir nok mer burger i tiden fremover!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.