Hendig eller Harry?

Den som har JavaScript aktivert i nettleseren sin, kan ikke ha unngått å legge merke til de forhåndsvisningsvinduene som spretter opp når du peker på linker på en rekke sider — nå også denne (Det gjelder kun bloggeleselista til høyre). Det er et script fra Snap.com som muliggjør dette.

Så vidt som jeg har funnet ut, er dette en slik løsning som har noen fordeler, og ingen ulemper. Alt løses ved hjelp av en liten linje i <head>-delen av dokumentet, og koden ellers kan være fullstendig intakt. Jeg tror jeg synes det er litt kult. Men nå lager jeg ikke websider først og fremst for meg selv, men for andre. Så spørsmålet er: Hva synes folk om dette?

Jeg er interessert i tilbakemeldinger både fra folk som jobber med web, og de som kun er brukere. Hvis du har en mening, er jeg takknemlig for en kommentar!

9 tanker om “Hendig eller Harry?

 1. hendig.. Tester den nå på min side, men problemet mitt er at mange av mine eksterne linker går innom en «redirect.php» hvor jeg teller opp hvor mange klikk den har fått. Siden denne ikke viser noen data blir snap’en blank.

  Liker det i grunn, men spørs om jeg blir å beholde funksjonen på min side.

  Takk for tipset 🙂

  (Jeg bruker og jobber med web..)

 2. For min del er dette bare enda en grunn til ikke å ha JavaScript aktivert, og ut fra tittelen din må jeg nok da kaste det rett i «harry-boksen». Men nå tilhører jeg nok ikke det store gjennomsnittet av nettbrukere.

 3. Må si meg enig med Kyrre. Det blir både meningsløst og ikke så rent lite masete å ha det på alle linkene. Kan være tilbøyelig til å si at det er småmorsomt på linkene i blogrollen du har, men også her vil jeg nok bli fort lei av det. Jeg mener du klarer deg fint uten …

 4. Det første jeg legger merke til er at det er ekstremt irriterende hvis du leser en tekst og det plutselig dukker opp ei prateboble midt på skjermen.
  Det andre jeg legger merke til er at forhåndsvisninga gir meg null, niks og nada. Den sier meg ingenting om nettsida som forhåndsvises. Jeg kan ikke lese teksten, knapt nok se bildene. Det eneste jeg kan se er headeren og litt av layouten på sida, noe som sier meg ingenting.

  Konklusjon: Harry, ubrukelig og irriterende.

 5. Woah – en for, en litt både-og – men 5 rimelig klare mot. Jeg har inntil videre beholdt funksjonen kun i blogrollen som Stian nevner, slik at folk skjønner hva det er snakk om – men tilbakemeldingene tyder nok på at snap.coms forhåndsvisning får et kort liv hos meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.