Ikke åpne Word-filer

Det er dagens advarsel fra Microsoft. En feil i programmet Word kan føre til at maskinen din kjører skadelig kode hvis du åpner et «ondsinnet» dokument.

Problemet gjelder en lang rekke Word-versjoner, og den gjelder også hvis du har mulighet til å åpne et Word-dokument i nettleseren din. Den gjelder også Word Viewer 2003. Det finnes foreløpig ingen fiks for dette problemet, så inntil videre er løsningen å styre unna filer som du ikke er 100% sikker på er feilfri.

Hvis du vil være sikker på å få med deg fiksen når den kommer, må du enten bruke Officeupdate eller forsikre deg om at maskinen din kjører Microsoft Update (i motsetning til Windows update). Og vil du slippe slike problemer, kan du heller gjøre som meg og bruke OpenOffice, som naturlig nok ikke er berørt av denne feilen.

3 tanker om “Ikke åpne Word-filer

  1. Er det noen som veit hva som kan skje? Jeg større problemer med jobb-PC’en min i kveld, men har ikke vært borti usikre word-dokumenter. Mulig det er noe helt annet i vegen med min PC. Det er ingen krise, for jeg har selvfølgelig sikkerhetskopier. Den trengte uansett en fullstendig reinstallering av alt.

  2. Jeg vet ikke om noen faktisk har blitt utsatt for dette ennå, jeg har i alle fall ikke hørt om noen eksempler. Så det er ikke godt å si hvordan det vil arte seg å bli utsatt for dette. Men, som det sies på Microsofts side om problemet:

    An attacker who successfully exploited this vulnerability could gain the same user rights as the local user.

    … så i teorien kan vel stort sett hva som helst skje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.