«Ladies and gentlemen, rock and roll»

Det er ikke sikkert så mange av dere unge har skjønt det, men da TV-kanalen MTV startet opp i 1981, sto faktisk bokstaven «M» for «Music». Det er lenge siden jeg har sett en musikkvideo på MTV — ja, det er vel egentlig lenge siden jeg har settMTV i det store og hele, de programmene de sender nå zapper jeg stort sett forbi — men nå har MTV plutselig blitt relevant igjen.

Ikke så og forstå at TV-kanalen har tenkt å sende mindre «Jackass», «Pimp my ride» eller hva det nå er for noe de sender om kveldene, men MTV har skjønt hve deres funksjon er, og har derfor bestemt seg for å legge ut det som finnes av musikkvideoer ut på nettet. De har allerede lagt ut over 16 000, og flere kommer til daglig.

Løsningen er flash-basert, og det meste MTV har, finner du sikkert også på en noe større videotjeneste på nettet, Youtube. Men det er liksom litt riktigere at MTV skal gjøre dette. Og for oss som husker MTV som en musikk-kanal på TV, er selvfølgelig dette noe vi har ventet lenge på; for hva annet skulle MTV egentlig bruke webben til, enn å vise musikkvideoer?

Adressen er: http://www.mtvmusic.com/.

4 tanker om “«Ladies and gentlemen, rock and roll»

  1. Dette er jo gledelig lesning!

    Da blir egentlig bare spørsmålet — er det de gode, gamle, usensurerte utgavene som legges ut, eller er det de politisk korrekte sensurerte utgavene de begynte å sende på begynnelsen/midten av 90-tallet?

    Ah… mimring. Den gangen MTV faktisk var BRA!

  2. PoPSiCLe I og med at det var en grunn til at de ble politisk korrekte på eteren, tviler jeg på at de blir noe mindre forsiktig på nett.

    Og Elf: Dette var kanskje ikke Buggles’ beste låt — men det var ikke derfor jeg la den ut, heller …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.