maps.google.co.uk

Wow! Jeg har tidligere skrevet om Googles kart-tjeneste, hvor en enkelt kunne komme seg rundt i hele USA uten å løfte rompa fra kontorstolen. Og nå kan vi sannelig dra til storbritannia, også!

Googles karttjeneste er fortsatt noe av det mest imponerende innenfor det området jeg noen gang har sett. Her er detaljkart over alt jeg kjenner til på de britiske øyer, og temmelig mye mer. Kartene oppdateres så raskt at når du klikker et sted på kartet og panorerer med musa, glemmer du at det faktisk er Internett du sitter ved – selv om du ikke har den tykkeste bredbåndslinjen.

Kombinert med et søk som viser deg nøyaktig hvor du finner det du leter etter, er dette en kremtjeneste. Sentrer kartet på hotellet du skal til, zoom inn til behagelig gangavstand og skriv inn søkeuttrykket ditt

Det eneste som mangler nå, er selvfølgelig «bare» resten av verden. selv om jeg ikke har noe tro på at vi får noe bykart over Tromsø med det første, må det være lov til å drømme. For ikke å snakke om veikart over Norge, skandinavia, Europa … og en liten PDA med kjapt nok Internett til at man slipper å memorere hele turen i hodet før man drar avgårde, selvfølgelig. Men det kommer nok!

Bonushumor: Zoom ut så langt det går, og panorér mot venstre, så får du The World according to George Bush – senior og junior.

Jeg fant denne saken hos Anders Jacobsen: Google Maps UK

7 tanker om “maps.google.co.uk

  1. Det er morsomt å se at Google bruker kart som tilsynelatende kommer fra Tele Atlas (Navteq). Dette er leverandøren av de minst nøyaktige kartene jeg har sett for GPS-bruk. I alle fall litt i «utkantstrøk» i Norge og Sverige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.