Metablogging

Jeg begynte å bli litt lei av italienske spammere, så kommentarscriptet er litt endret. Endringene er som følger:

 • Alle må oppgi en e-postadresse. Jeg setter pris på om denne er gyldig, men det eneste som kontrolleres er at den inneholder en krøllalfa. Dette fordi 90% av spammen jeg mottar poster en URL i e-postadressefeltet.
 • Dersom du bruker et navn og en e-postadresse som ikke finnes i databasen, vil kommentaren din spammekontrolleres.
 • Spammekontrollen er ganske mye strengere enn før, men dersom kommentaren din flagges som spam, vil den gå til godkjenning, ikke bare stoppes som tidligere.

Dersom noen finner noe feil med mitt nye system, er jeg veldig glad for feilmeldinger på e-post (adressen står helt nederst på siden) eller MSN: lg_dahl@hotmail.com.

13 tanker om “Metablogging

 1. Oohh – Stian har fått 6 i rank! Mumlemumlemumle. Når det gjelder e-postadressesjekken, har det noe med at jeg egentlig synes det er greit at folk ønsker å være forsiktig med e-postadressen sin. Jeg kjenner folk som ikke vil kommentere på grunn av slikt. Det er også derfor jeg tydelig forteller hva jeg regner som «gyldig e-postadresse», dersom folk oppfører seg ordentlig, ser jeg egentig ikke noen problemer om det skulle være en ugyldig adresse de poster med.

  Men jeg synes sånn rent personlig at det er morro å ha e-postadressen til de som kommenterer, da – dersom jeg vil sende et direkte svar eller noe sånt.

 2. Har hatt 6 i rank lenge, jeg. 😉

  Fårsåvidt enig i det du sier. Men når feltet e-post uansett ikke kan være tomt, så ser jeg ikke den store forskjellen på å sjekke om strengen innholder en @. Jeg har tilfeller hvor folk skriver dill @ dall . no – som er helt greit for meg.

 3. Psst, stian – les innlegget mitt 🙂

  «Jeg setter pris på om denne er gyldig, men det eneste som kontrolleres er at den inneholder en krøllalfa. Dette fordi 90% av spammen jeg mottar poster en URL i e-postadressefeltet.»

  Disse URL’ene inneholder aldri noen krøllalfa, men en e-postadresse – ekte eller falsk – alltid gjør det. Jeg regner med spammerne poster disse URL’ene fordi de ikke kjenner igjen de norske feltnavnene mine, og derfor vil være sikker på å treffe med adressen til siden som skal spammes, men uansett vil et krav om krøllalfa i e-postadressefeltet stoppe all italiaspam jeg hittil har sett.

 4. Lasse, jeg leste innlegget ditt. Jeg fikk bare inntrykk av at det var noe motvillig du strammet inn reglene for bruk av gyldig e-post. Kanskje jeg oppfatta det feil. Mitt poeng er bare at dette trenger du ikke å gjøre motvillig, men heller med god samvittighet. IMO. 😉

 5. Ah, da misforsto jeg deg, Stian. Det var litt motvillig jeg gjorde de siste innstramningene, det skal jeg innrømme – men det meste av motviljen kommer av at jeg faktisk er nødt til å gjøre slike ting for å unngå at bloggen min forsøples til det helt uinteressante. Så det er spammerne jeg er irritert på dersom jeg høres gretten ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.