Selvangivelsen, ja

Og ikke bare den – men Næringsoppgave 1 og skjema for beregning av personinntekt, også. Det er litt å fylle ut, når en er eget firma og i tillegg opererer med fire arbeidsgivere. Og i og med at det ikke var tid til å få dette gjort på papir før klokka slo april, måtte jeg gjøre slik som enkelte andre og prøve meg på Internett.

Når man skal melde seg selv til staten, skal man visst helst bruke Altinn. Jeg har hatt blandede erfaringer med Altinn tidligere, og slitt litt med å se det flotte med denne løsningen. Den har vært treig, tung, full av feil og krevd Microsoft Internet Explorer. Men regjeringas relativt fornuftige mann, Morten Meyer, har tidligere lovt å gjøre noe med det. Jeg bruker ikke noen Microsoft-nettleser, så det var med en viss spenning jeg angrep Altinn igjen.

Det var i det minste ingen browsersniffing som nektet meg inngang uten at jeg lot som om jeg hadde noen annen nettleser enn det jeg hadde. Det var en god begynnelse. Og det ble faktisk ikke mye verre! Fremdeles er Altinn treg og tung, og fremdeles må det ufattelig mange klikk til for å gjøre relativt enkle operasjoner – men det fungerer faktisk likevel ganske greit, til og med i andre browsere enn Microsofts.

Jeg får fylt ut selvangivelsen, Næringsoppgave 1 og Skjema for personinntekt. Jeg gjør et par logiske feil i utfyllingen og får beskjed om det. Jeg får også mulighet til å levere skjema med feil, dersom jeg ønsker det. Betryggende, når man vet at det ikke alltid er en selv som har feil når maskinene protesterer. Kopier av skjemaene får jeg i pdf-er som ser ut til å virke over alt.

Så, Altinn er på vei. Det er noen mil igjen til målet ennå, men de er virkelig på vei. Kanskje neste selvangivelse blir en fryd å levere inn? Så gjenstår det bare noe som gjør det like morsomt å betale restskatten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.