Sommer i Eastbourne

Siden bryllupsreisen vår i Eastbourne, har jeg lengtet etter å dra tilbake dit. Det er noe med denne byen som innbyr til sakte tid, til å ta det med ro og bare nyte det å være der. Spise Fish and Chips til lunsj, og bruke resten av dagen på stranda til å gjøre ikke noe. Gå, gå og gå langs en fascinerende strand hvor mennesker har nektet å la seg vaske bort av de evige bølgene … — Det er bare fantastisk, på en veldig diskret måte.

Og som den oppvakte leser nå kanskje har fått med seg, er det Eastbourne som er grunnen til bloggetørken her de siste fjorten dagene eller så. Jeg kommer nok til å skrive mer om denne turen, men nå hadde jeg bare lyst til å blogge noen bilder (klikk for større versjoner):

Stranda i Eastbourne består av uttallige små steiner som naturen har brukt årtusener på å forme

Vannet i Den Engelske kanal holder vanligvis god badetemperatur, og når det flør, og sjøen treffer de soloppvarmede steinene, er det til og med så varmt at jeg bader..

Langs stranda finner man mange eksempler på at havet fremdeles er en viktig næringsvei og arbeidsplass for mange, og alle restauranter og puber i Eastbourne kan by på spennende fiskeretter. Og selvfølgelig «Battered Cod and Chips», som er min favoritt.

Strandpromenaden går fra området der vi bodde forbi fornøyelsesparker, badeland, restauranter og attraksjoner før den når byen, hvor «The Eastbourne Pier» stikker seg ut som et naturlig midtpunkt foran den lange, lange hotellrekken.

Promenaden fortsetter forbi sentrum ut mot «Beachy Head», en kalksteinsvegg kanskje bare slått av den i Dover? Hele veien er det noe å se, og noe som skjer. Jeg tror jeg kunne vandret langs denne stranda i årevis uten å blitt lei.

Eastbourne er et berømt rekreasjonssted for Englands eldre, og et sted der mange skoleelever på språkreise finner sin første kjerlighet. Men sannelig fungerte det ganske bra for en småbarnsfamilie, også!

3 tanker om “Sommer i Eastbourne

  1. Velkommen hjem igjen 🙂
    Ser ut til at dere har hatt en super ferie, gleder meg til å se og høre mer om den! Kjempefine bilder!
    Så dette er til å anbefale?

  2. Eastbourne er absolutt anbefalingsverdig, ja — i alle fall hvis en har omtrent samme interesser som meg. Her er det vakkert, og byen byr på sjarme, kultur, historie, strandliv, publiv — og shopping er det både i Eastbourne og en og en halv times togreise unna, hvor du finner noen butikker i London, dersom en er interessert i det …

    Det er sikkert mange andre perler langs denne kyststripen, men et av de mest sjarmerende trekkene med Eastbourne for meg, er at den tross alt ikke er så kjempestor. Da slipper man å ha det så travelt, og folkene i Eastbourne er lette å komme i kontakt med.

    Så dere skal bare hive dere med neste gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.