Tab Mix Plus i ny versjon

I dag kom versjon 0.3.5 av Firefoxutvidelsen Tab Mix Plus, som gir bedre kontroll over «tabs», altså faner, i Firefox. Er dette noe vi trenger?

Mitt svar på spørsmålet må bli «tja». Som jeg skriver i innlegget Hvorfor Firefox 2.0 er det meste av det jeg tidligere trengte Tab Mix Plus til nå inkludert i selve nettleseren. Men etter som jeg har brukt den litt, har jeg funnet ut at det likevel ikke gjelder alt.

Vaner er vonde og vende, sier det. Og det gjelder i særdeleshet med slikt som nettlesere. Den ultimate funksjonen i Tab Mix Plus som ennå ikke er tatt med i Firefox, er valget for å duplisere en tab — med historikk, skjemadata og hele greia — ved å dobbeltklikke på den. Det er noe jeg har lært meg til å like veldig godt, og jeg har savna det etter at Firefox 2.0 kom. Derfor var den nye versjonen av Tab Mix Plus velkommen.

Godt er det også at Tab Mix Plus tar hensyn til at det bygges inn mer funksjonalitet i selve nettleseren, og derfor gir deg valget om å deaktivere «konkurrerende» funksjonalitet i utvidelsen. Og Tab Mix Plus satser på å bli renere og mindre — noe som kan se ut som om det vil trengs etter hvert — ved å fjerne slike «double features».

Så, mange vil nok greie seg godt uten denne utvidelsen med Firefox 2. Men noen av oss mener fremdeles at vi trenger den, og for oss er det et godt tegn å se hvilken vei utvidelsen utvikles; den er fremdeles med på å gjøre et godt produkt enda bedre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.