Ukens flaueste

Dyreverneren Irene Haugland Zahl skrev mail til Norges Idrettsforbund for å vise sin misnøye med at ytterjakkene som alle i OL-troppen skal bære under Torino-OL er pyntet med ekte vaskebjørnskinn. Sportssjef i skøyteforbundet Finn Aamodt sendte da følgende svar:

Hvem er det som påberoper deg sannheten og kan bedømme hva som er «normalt utrustede mennesker»? Skremmende! Mye mer skremmende enn pelsdyroppdrett. Og hvor vil du med ditt engasjement? Hva skal du oppnå og hvordan? Hvordan skal en stakkars utøver som tilfeldigvis får utlevert en jakke med en pelskrage gjøre med oppdrett i Kina. Please, GET A LIFE! Ta tak i Irak-krigen i stedet!

Dette er jo flaut nok. Men det som hever denne hendelsen opp til rekordnivå, er Finn Aamodts reaksjon da VG tar kontakt med ham om dette:

– Jeg visste selvfølgelig at denne damen kom til å sende mailen videre til VG. Jeg må jo hjelpe dem med å få litt oppmerksomhet omkring en så viktig sak, hevder sportssjefen.

Ja, særlig. Virtuell utmerkelse for rekordflausen er med dette utdelt.

6 tanker om “Ukens flaueste

 1. Jeg må da si jeg er enig i at det finner viktigere ting her i verden enn å kjempe mot pelsoppdrett. Jeg sier ikke at det ikke er galt og slik, men menneskerettigheter er viktigere.

  (f.eks kampen for å få folk til å følge webstandarer! Stå på!)

 2. Synest igrunnen at utsagnet til Aamodt var bra jeg :/
  Jeg engasjerer meg ikke noe særlig i pelsindustrien, men inntrykket jeg har fått av den gruppa er vel heller dårlig. I likhet med kvinnegruppa OTTAR som skader saken sin mer enn å få sympati hos meg.

 3. Det er fullt mulig å bry seg om både folk, natur og dyr.
  Det ene utelukker ikke det andre.
  Er en noenlunde «oppegående» ser en nok at disse
  tingene hører sammen.
  Kunnskap er viktig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.