Svinefilet Maison

Ukens middag ligger litt etter, her – men vi skriver lørdag i dag, så det er ennå en dag igjen til ny uke starter! Ukens anbefaling er en «Torofisert» versjon av en rett som ble servert på en restaurant jeg jobbet engang. Det er en kombinasjon av smaker som kan være uanstendig godt!

Oppskriften sier svinefilet, men en skinkebiff eller kotelett kan være et like greit alternativ for å spare noen kroner. Så lenge det er ferskt svinekjøtt, så!

Til 4 personer trenger du:

  • 800g svinekjøtt (eller ca. et kilo hvis det er koteletter)
  • En pakke Toro brun saus uten løk
  • En stor boks mais
  • En boks ananas
  • Currypulver – gjerne fra en innvandrerbutikk, men blackboy-varianten går også.
  • Ris. Gjerne jasminris.

Ok. Jeg vil ha svinekjøttet gjennomstekt, jeg er litt gammeldags sånn, så jeg setter ovnen på 175°, deler opp kjøttet i serveringsstykker, bruner det godt i stekepanna og setter det i en ildfast form i ovnen. Hvis jeg ikke drøyer veldig med resten, gir dette et flott resultat, men hvis jeg bruker så lang tid på resten av retten at det ser ut som om kjøttet kan bli tørt, setter jeg ned varmen til 80-90° eller noe sånt.

Risen kokes etter anvisning på pakken.

Sausen lages etter oppskriften på pakken. Bruk gjerne en desiliter av ananasjuicen sammen med vannet, slik at det blir en halvliter tilsammen. Tilsett en liten spiseskje currypulver i sausen, eller mer hvis du synes det smaker best. Men i originalversjonen er ikke sausen noe særlig sterk, bare smaksrik.

Mais og ananas «stekes» i pannen – eller varmes litt, da, det trenger ikke å bli brunt – og has oppi ildfastforma sammen med svinekjøttet.

Server, og god fornøyelse. Dette er mat som passer godt med en litt smakfull rødvin, kanskje noe fra Rioja? God apetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.