Biltur

illustrasjon Så ble det faktisk ferie i år, også. Det er derfor det har vært blogget lite i det siste. Og siden jeg vokste opp i trøndelag på 70-tallet, er ferie ensbetydende med Sverige.

Nå er det fremdeles mange som drar dit, da – men nå er det visst stort sett på grunn av lave priser på EU-kjøtt. For oss, var det den eneste muligheten for å komme oss til Utlandet. Jeg vet ikke om det var slik for alle, men for meg og de jeg vokste opp sammen med, var det nemlig såpass trangt økonomisk i våre foreldres etableringsfase, at sydenturer bare var slikt vi bare hørte om.

Men vi savnet dem heller ikke! Sverige hadde alt hva et barnehjerte kunne begjære, godis, läsk og kinaputter! Og dyrehage (i trøndernes ferieby #1, Østersund), tivoli (litt over alt, men veldig mye på Liseberg) og badeliv med temperaturer godt over 12 grader.

Mye har skjedd med nordmenns ferievaner siden den gangen, men nå har vi jo Anders da, som trives godt med korte etapper i bil, og nå som jeg har gjort nordlening av meg, har vi ferieparadiset Arjeplog 25 mil herfra. Her har vi Kraja Camping med gratis badebasseng, og en utendørskafe med verdens beste Vafflor. Silvermuseet er også verdt et besøk.

OK – så var vi på konsum og Ica og kjøpte folkøl, nougat og bacon også, da. Men vi holdt oss langt under kvoten. Og vi var oftere med Anders i badebassenget! Og han hadde visst en flott ferie, og i år var det det som var viktigst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.