Ssshhh …

illustrasjon Jobbe-PC’en min har lenge bråket lovlig mye. Den var nemlig varm. Prosessoren, en Pentium III 733 MHz (joda, jeg lever i steinalderen) var oppe i over 50° før jeg satte i en ekstra kabinettvifte for å skyve luft gjennom kabinettet. Da kom den seg ned til 44°, og der lå den. Men den støyet altså. Viftesus er irriterende.

Så, når jeg likevel skulle bestille noen småting, tok jeg med en ny vifte, en «GlacialTech Igloo Silent Breeze 462», som vissnok skulle gi 19 dBA. Nå vet ikke jeg egentlig hva 19 dBA viftestøy er for noe, men det var lite i forhold til de andre viftene de hadde.

Stor spenning da jeg monterte den på og startet opp maskinen, men gjett hva? 24°. Uten den ekstra kabinettvifta. Og maskinen er praktisk talt lydløs! Så, hvis maskinen din brummer mer enn du liker, og du har førerkort på skrujern og lignende finverktøy, så anbefales «Silent Breeze 462» på det varmeste. Komplett selger den for 227 kroner.

… men bråker ikke vifta i strømforsyninga litt mye, tro? …

1 tanke om “Ssshhh …

  1. Hovedkortet som denne prosessoren og vifta sto på døde, så jeg bytta ut omtrent alt på den PC’en unntatt kabinett, strømforsyning, CD-om, diskettstasjon og – ja, nettopp: prosessorvifte. Les mer om det her: http://www.lassedahl.com/b/20031118_1. Men poenget er da at viften nå står på en AMD Athlon XP2200, og kjøler også denne helt greit. Prosessoren er stabil på 35°, og jeg har greid å tynt den opp i 44° med noe grotesk grafikkjøring.

    Så, vifta er fremdeles god som gull – og nå har det visst kommet en ennå råere utgave av den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.