Is Søbstad really da shit?

illustrasjonSiden jeg leser bloggen hans, tenkte jeg å finne ut om Roy Søbstad også kan tegne. Gjennom Jippi forlags’ webshop fikk jeg tak i noen godbiter, og blant disse heftet «Negativ». Bladet er egentlig anmeldt så det holder, så jeg nøyer meg med en liten subjektiv meningsytring, jeg.

Og jeg likte bladet. «Elvin lever» er store drømmer og vill fart. Mange morsomme vinkler og utsnitt på tegningene som gir historien liv og spenst. Jesper og Jonatan er like sjarmerende som vanlig, også når de prøver seg som satanister. Selv omtaler Roy disse to som «usympatiske» på hjemmesiden sin. Jeg skjønner at han ikke vokste opp på Risvollan, sånn som meg. Dette er kanskje den som er sprekest tegnet.

«Historien om Roger», bladets lengste historie, er glimrende. Lavmælt og ettertenksom. «Nå … nå er det som om dør etter dør sakte blir lukket … og en dag vil det ikke være steder igjen å gå.», sier en av figurene, og jeg kjenner igjen følelsen. Utttrykksfullt tegnet, og en glitrende historie, i denne leserens øyne.

Så, er du like treg som meg, og ikke har fått med deg Negativ ennå: Det er ikke for sent, løp og kjøp. Og jada, Søbstad is da shit.

2 tanker om “Is Søbstad really da shit?

  1. Litt på etterskudd kanskje, men bedre sent enn aldri. 😉 Synes «Negativ» er meget bra håndverk. Liker spesielt den «konseptuelle helheten»; de små referansene historiene imellom. At det faktisk er Jesper og Jonathan som kidnapper hunden til Roger, o.l. Jeg tør påstå at «Negativ» var fjorårets beste norske serie …

  2. Historiereferansene fikk jeg ikke med meg før Stian nevte det, morsomt =). Jeg likte dialogene veldig godt. Noen av dem kan brukes som sitater. Eks. Roger: «Hvor lenge tror du den kan overleve gravd ned på den måten? Hvor lang tid tror du det tar før den kveles?» Roger tenker på måken. Jeg tenker på Roger og mennesker generelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.