IDIOT!

Neida – det er ikke mine ord, men Sverre H. Husebys. Og jeg er fullstendig enig:

«Er det ikke snart på tide at tabloidpressen tar fram krigstypene og skriver

IDIOT

på forsida? Jeg mener: Her finnes norske hjemmebrukere, norske firmabrukere og norske statsadministrasjonsansatte som mottar mail med engelskspråklig tittel og innhold. Innholdet og innhold, forresten, kun en kort oppfordring om å klikke på et vedlegg. Og folk gjør det? Hallo? Har de sovet de siste fire åra?

Helt siden Melissa herjet i 1999 har mediene (minst) årlig hatt store oppslag om hurtigspredende ormer. Alle rundene ledsages av råd om hvordan man unngår faenskapen: Oppdater antivirus, oppdater operativsystemet, bruk brannmur, og SE TIL HELVETE Å LA VÆRE Å KLIKKE PÅ DISSE VEDLEGGENE.

Greit nok at noen er data-analfabeter. Installasjon og oppdatering av antivirus kan være vanskelig. For ikke å snakke om vedlikehold av brannmur. Men å klare å identifisere et mistenkelig vedlegg, og så la være å klikke på det, er det vanskelig? Sobig.F utnytter ikke feil i operativsystemet. Det eneste denne ormen utnytter er folk som er mer godtroende enn hva sunt er. Folk som trolig putter lommebøkene sine i Postens røde kasser hvis noen henger opp skilt med «putt lommeboka i sprekken». Folk som helt uventet får mail med tittel «Re: Details» og innhold «See the attached file for details», og som trykker. Trykker, trykker og trykker. Herregud.

Hallo? Media? Hører dere? Fortell folk hvilke idioter de er. La dem forstå at de er medskyldige i at servere går ned. At folk må jobbe om natta for å rydde opp. At nettet oversvømmes med unødvendig trafikk. At firma går konkurs. At folk dør (nuvel). Og hva det nå måtte være av ubehageligheter som kan følge i kjølvannet.

Man kan skylde på Microsoft, og man kan skylde på de jævla programmererne som lager ormene. Men når alt som trengs for å unngå spredning er at folk lar være å klikke, som i tilfellet med Sobig.F, synes jeg det er på sin plass å påskrive noen pass.

Sverre – en smule mer irritert enn vanlig.»

Se originalinnlegget her: http://groups.google.com/groups?selm=w9hbruhr34c.fsf%40bilbo.shhsoft.no

4 tanker om “IDIOT!

  1. Ah, herlig lesning. Jeg har aldri vært virusinfisert, og blir like overrasket hver gang folk forteller at de har blitt det. Hvordan får de det egentlig til? Jo, det må være som Sverre Huseby skriver — de er DUMME.

    *Mumle*

  2. Jeg synes at programvareprodusenten( microsoft ) har en stor del av skylda. Hvem har vel bruk for å kunne eksekvere programmer/script direkte fra e-post leseren sin? at det er noe automatikk i dette i det heletatt er helt tullete. Siden folk flest faktisk ikke er interessert i operativsystemer/programvare, men å løse oppgavene de har kjøpt pc’n for så har jeg forståelse for at det slurves med oppdateringer/antivirus.
    Det er absolutt mulig å utvikle progammer som har mye mindre problemer enn de som er mest utbredt i dag!

  3. Hvis folk ikke har behov for å kjøre programmer eller scripts fra e-postklienten, hvorfor i all verden gjør de det da? I de siste versjonene av Microsofts programvare, har det vært langt vanskeligere å kjøre scripts, enn å la være.

  4. Helt virusfritt her også… Selv om jeg i lange perioder har vært uten antivirus pga. cd’er som på de underligste vis «forsvinner»… Mange tullinger som skulle fårr gavekort på et slags «bli kvitt virsu på 1-2-3»-kurs… Hadde egentlig vært ganske morsomt å lage det 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.