Tre julegavetips

Karl Ove Hufthammer blogger julegavetips, han har plukket ut noen tidligere omtalte «dingser» fra bloggen sin, som han synes egner seg som julegaver. En god idé, synes jeg – og slenger meg på:

Til far: PS2 med ratt og pedaler og WRCIII

illustrasjon Nå er dette kanskje litt mye på en gang, så hvis man ikke er røkkerik, kan det være greit å ta det i flere omganger. Men ikke gi far WRCIII til jul, ratt og pedaler til sommeren og så selve spillekonsollen til neste jul, da – omvendt rekkefølge, så slipper du å få besøk av Genevekonvensjonen.

Denne gaven har forøvrig størst effekt hvis far er av den typen som aldri ville finne på å kjøpe Playstation til seg selv, selv om han har veldig lyst – fordi det er så mye annet dere må ha … Og «far» kan godt byttes ut med «mor».

Til den digitalfotoglade

illustrasjon … eller den som har andre data i store mengder, men dårlige backuprutiner: ekstern harddisk. Det har blitt latterlig enkelt å bruke slike, det er bare å plugge dem inn i FireWire- eller USB-utgangen på maskinen, og det tar bare noen sekunder å kopiere over flere dager med digitalfotografering.

Slike disker er også lettvinte å ta med seg til venner og bekjente for deling av store mengder data – eller den kan puttes i en bankboks hvis man for eksempel vil brannsikre fotogalleriet.

Til hvemsomhelst: Tegneserier

illustrasjon Bøker er jo den perfekte julegave sies det, men selv blir jeg minst like glad for et tegneseriehefte – gjerne en av dem som ikke finnes i hylla på alle Mega Rimi 1000-butikkene. Narvesen har mye fint, og det samme har Jippi sin webshop.

En god tegneserie i julen, hvor man kan unnskylde at man tar seg tid til å virkelig lese, det er skikkelig luksus, det. Roy Søbstads «Negativ» er et tips, et annet jeg endelig og med stor fornøyelse fikk tid til å lese dette året, er Jasons utgave av «Jernvognen».

«Tegneserier» er også svaret på det evige filosofiske spørsmålet; «hva gir man til mannen (eller kvinnen) som har alt». Så, løp og kjøp!

4 tanker om “Tre julegavetips

  1. «Jernvognen» er god i hørespillversjon også, ja. Tror jeg hørte den på radio i sommer, kan det stemme, tro? Uansett, det er en glitrende fortelling.

    Boken er også en god anbefaling, forøvrig. Og Jasons glitrende versjon kan godt leses selv om man har lest boken eller hørt hørespillet, og vet svaret på spørsmålet «hvem gjorde det?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.