Nordland unntatt Lofoten og Vesterålen:

Sørvestlig sterk storm 30. Torsdag ettermiddag minking til vestlig, seinere nordvestlig liten storm 22, først i sør.

.. sier Meterologisk institutt Og jeg ser ingen grunn til å tvile – det er vind ute. Mye vind. Og lysene blafrer. Lysrørene, også. Godt vær å være inne i. Men hvor blir det av den «White Christmas»en jeg hører så mye om, da?

Oppdatert:

Lokalavisa skriver også om «finværet»: www.saltenposten.no/-/21?sak=1037294

6 tanker om “Nordland unntatt Lofoten og Vesterålen:

 1. Nå har stormen fått et navn også. Den heter Klara.

  Artig at slike stormer alltid får jentenavn. «The person who finds her gets to name her right? I wanna name her Dottie after my wife. She’s a vicious life-sucking bitch from which there is no escape.»

 2. Og «Klara» er på rask vei nordover, så surr fast alt hva du har kjært dersom du ligger vær-utsatt til. Uansett hvordan du ligger til, forresten – dette er den kraftigste stormen jeg kan huske siden begynnelsen av nitti-tallet.

  Oi – nå følte jeg meg bra gammel, nå …

 3. Det kan faktisk være sinnsykt til vind på Fauske av og til. Litt rart da stedet ligger på en ganske lun plass. Opphavet skulle kommet til Molde i går men meldte pass etter flykræsjen i Bodø. De kommer i dag dog, hvis værgudene står oss bi.

  Stian: Stormer og edderkopper får alltid navn etter kvinner. Den første er en eksplosiv ødeleggende kraft som plutselig kan bli rolig og den andre er et vesen som er over millioner av år utviklet til å bli den perfekte jeger, som spiser partneren etter koppulering…

 4. Hm, her oppe gjorde ikke «Clara» mye av seg. Hun pustet og peste litt, og så forsvant hun videre, med avtatt styrke. Men hun etterlot seg 3-4 minusgrader, og nedbør i form av snø, så her har det blitt en etterlengtet «White Christmas» … 🙂

 5. Elf: Stormen traff akkurat riktig retning for å sette sitt preg på Fauske, den fikk aksellerert over hele fjorden.

  Får slike stormer alltid jentenavn, forresten? Er det ikke annenhver gang? Jeg finner ikke noen autoritativ kilde, men mener å huske både «Mitch» og «Andrew».

  Uansett, her ble den også fulgt av snø. Pent, ble det. Se http://www.lassedahl.com/b/20031207_1.

 6. Er det ikke orkaner som får guttenavn, og stormer som får jentenavn? Det passer liksom. Orkaner er «the real thing», tøffe og barske. Nytter ikke å slåss med en orkan, liksom. Mens stormer er skrikende, hvinende og plagsomme, og irriterer de fleste den møter. He he … Ahem! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.