Er du fremdeles en idiot?

Denne siden har tidligere gjengitt Sverre H. Husebys bevingede ord om idioter på nettet, og de siste dagenes spredning av nye virus som bruker akkurat de samme spredningsmekanismene som alle de andre som har kommet de siste årene, viser oss at det fremdeles er mange idioter der ute.

Eller kanskje du mener at du ikke er noen idiot, kanskje du bare føler at du mangler litt kunnskap for å kunne sikre deg rimelig greit mot virus? Da er det idiotisk å ikke prøve og skaffe seg denne kunnskapen.

Jeg skal være enig i at mye av denne informasjonen kan være vanskelig tilgjengelig, men Microsoft, som må ta litt av skylden for spredning av virus og ormer de, også, har gjort et forsøk på å bøte på skaden med en liten, norsk guide for sikker nettbruk:

http://www.microsoft.com/norge/security/home/

Nå er ikke dette på noen måte en uttømmende ressurs, og jeg er ikke enig i alt som står der (for eksempel lovprisingen av det de kaller en «personlig brannmur»), men under mottoet «Betre bør du ber’kje i bakken, enn mannevit mykje», viderebringer jeg likevel denne linken som en start til den som er redd for å fremstå som Sverre H. Husebys forhatte idiot uten å være helt sikker på hvordan man kan unngå det.

Les, og bli – om ikke vis, så i alle fall litt mindre uvis!

4 tanker om “Er du fremdeles en idiot?

  1. Linux har uten tvil en rekke fordeler – men det er også mulig å gjøre mange feil med en Linux-boks.

    Hvis den gjennomsnittlige Linux-brukeren hadde kjørt som root uansett hva han eller hun skulle gjøre, aldri oppdatert systemet sitt, ikke vært selektiv verken mht hvilke tjenester man kjører eller hvilke applikasjoner man installerer og så videre – feil som er veldig vanlige i Windows-verdenen – hadde det nok kunnet sett ille ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.