God musikk

Etter at jeg fikk Rhombaen, har jeg hørt mye mer på musikk, enn jeg har gjort på lenge. Men gammel mann som jeg er, hører jeg for det meste på «gammel» musikk.

Og en av de hyggeligste reprisene jeg har hatt hittil, er Dire Straits. Jeg har en veldig liten spilleliste, da:

Men dette er godlyd. Det er vakker gitar, det et dyp bass, det er sår og følsom whiskeyvokal, og det er perfekt produsert. Godt gjenhør.

14 tanker om “God musikk

 1. Gamle gode slagere. Men jeg er litt overrasket over at du ikke får plass til mer på MP3 spilleren din. På min (særs dyre MP3 spiller – en Pocket PC jeg knapt bruker til noe annet) har jeg for øyeblikket et 256 MB kort (og drømmer om et eller annet fra 1 – 4 GB) – og jeg får plass til ~50 låter. Og jeg skifter gjerne ut ca. halvparten hver uke for å ikke gå helt på veggen over å høre den samme musikken om og om og om og om og om og om igjen. 🙂

 2. Joda, plass til mye mer. I tillegg til dette har jeg fire CD’er fra lydboken «Edle dråper», Marillions «Clutching at Straws» og «Live – under a Blood Red Sky» fra U2. Så, den lille Dire Straits-listen er et valg, ikke en nødvendighet.

 3. Jeg har heller aldri hørt på mer musikk enn etter at jeg kjøpte meg iPod, men jeg oppdager ofte at noe av problemet er at lyttingen blir mye mer passiv en ellers, og ofte får jeg ikke med meg hva jeg lytter til engang. Det blir ikke bedre av at iPod-en ligger i lomma mi, heller, slik at jeg ikke umiddelbart får sett hvilken sang/artist det er jeg lytter til.

  Spillelista mi er vel på en del dager, og jeg har enda mye igjen å fylle. 20GB er nesten for mye.

 4. Og apropos hva du skal fylle spilleren din med: Mer Marillion! På iPod-en min har jeg «Afraid Of Sunlight», «Anoraknophobia», «Brave», «Brief Encounter», «B’Sides Themselves», «Clutching At Straws», «Fugazi», «Misplaced Childhood», «Real To Reel», «Script For A Jester’s Tear», «Seasons End» og «The Thieving Magpie». Det vil si: Stort sett alt de har gitt ut.

  I og med at vi er inne i denne tiden og stilen kan jeg nevne at jeg har omtrentlig alt av Mike Oldfield på iPod-en min også. Mike råkker.

 5. Marillion er vanvittig bra – «Script for a …» er en av de beste platene jeg kjenner til. Det som kom etter Fish, har jeg ikke helt samme forholdet til, men det er mer på grunn av prioriteringer, enn at jeg ikke liker musikken.

 6. Hmm – har ingen tankestrekkonvertering, jeg? Har ikke noen tankestreker heller, da – jeg nøyer meg med «spaca» bindestreker. Fish, jo? Har hørt noe der, og liker det. Men synes ikke det blir *bedre*, bare noe annet.Fish var forresten på norgesturné for noen år siden, og spilte faktisk ikke langt herfra. Det var en skikkelig undergrunns avkrokturné. Jeg hørte om det for kort tid i forveien til å komme meg i veii, og er fremdeles litt trist for det …

 7. Bare for å teste — her skal det være en tankestrek. Og ja, Fish er noe ganske annet enn Marillion, og sånn sett vanskelig å sammenligne. Jeg skulle veldig gjerne vært på en Fish- eller Marillion-konsert (forsåvidt også en Mike Oldfield-, og en Prodigy-konsert), men det er vel for seint nå. :-q

 8. Hva med Money for Nothing? Husker jeg som 12 år ung, og absolutt ikke lovende gitarist, var betatt av introen. Det var kort tid etter jeg bestemte meg for å legge gitaren på hylla, uten at det har vært noe savn for verden. Men jeg liker fremdeles sangen.

 9. Vel, jeg var muligens *litt* eldre enn deg, og så i alle fall mye på MTV, når denne fant seg til rette på toppen av *alle* hitlister, så jeg ble rimelig vaksinert den gangen. Jeg mener, det er i og for seg en tøff låt, men for mye av det gode *er* for mye …:-)

 10. Ja, jeg er enig i at mye av det eldre er bedre. Ikke minst nå i ettertid synes jeg det. Dessuten var ikke MTV tilgjengelig i mitt område midt på 80-tallet (til min store fortvilelse; den gang). Jeg forstår slik sett «vaksinen» din. Fra Brothers in Arms er det nå tittellåten jeg liker best.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.