To nettbutikker

Jeg har to nettbutikker jeg har pleid å handle fra når jeg har hatt behov for hardware lokale leverandører ikke har kunnet hjelpe meg med, eller har krevd fantasipriser for. Det er to av de store i Norge, den ene er Komplett.no, den andre er PSdata. De har eller mindre like priser og med små variasjoner et greit utvalg begge to. Fordelen med Komplett er et relativt oversiktlig interface, mens PSdata er greie ved at jeg slipper oppkrav, da de aksepterer kredittkort.

Men: PSdata har én stor feil: De fungerer stort sett ikke i annet enn Internet Explorer¹.

Jeg har for lengst gitt opp denne browseren til fordel for Mozilla Firefox, og trenger nå bare å fyre opp Internet Explorer når jeg – jepp, akkurat – skal bruke PSdata. Er det noen som tror jeg gidder å holde på med det lenge, når Komplett fungerer i hva det skal være av browsere jeg har prøvd med, og i tillegg kan melde at de vil tilby betaling med Visa og MasterCard til kunder våren/sommeren 2004?

Grunnen til slike løsninger som den PSdata presenterer, er som regel udugelige utviklere. Jeg påstår ikke at de som har laget PSdatas webløsning er udugelige, det ville sikkert være injurierende, men det er ingen ting ved PSdatas webløsning som ikke kunne vært gjort etter faktiske standarder som støttes av alle browsere. Og sammenlignet med Kompletts webshop, som til og med validerer etter XHTML 1.0 Transitional, presenterer de et sørgelig stykke arbeid.

Jeg har handlet for omkring 10.000 i året hos PSdata de siste to årene. Det er sikkert ikke penger som betyr noe særlig fra eller til for PSdata. Men likevel, jeg er litt forundret at de ikke vil ha dem. Og det kan jo hende at det er fler enn meg som bruker andre browsere enn Internet Explorer, og handler hardware på nettet …

Oppdatering (med et lite demanti):

Jeg har i ettertid blitt gjort oppmerksom på, og verifisert, at PSdatas butikk fungerer i flere nettlesere enn IE, blant annet Opera og noen Mozillaer, og må derfor medgi at jeg var litt vel krass i min kritikk, og beklager dette. Men hovedpoenget mitt, at en nettbutikk bør gjøre navigasjonen sin så enkel, tilgjengelig og ikke minst så standardkonform som mulig, den står jeg ved.

Men, som nevnt, jeg beklager altså å ha hevdet at nettbutikken bare virker i Internet Explorer, det var feil.

9 tanker om “To nettbutikker

 1. Komplett har blitt helt håpløs. Den profesjonelle delen av Komplett (Norek.no) er like håpløs. Etter at de skiftet system har brukervennligheten gått i bånn. Blant annet er det nå umulig å finne deres tidligere ekselente PC-bygger. Hvilket i mitt tilfelle betyr at jeg heretter kommer til å bruke Itegra (dessverre kun distributør, selger ikke til sluttbrukere).

  Hva de tenkte når de re-designet løsningen vet jeg ikke. Tidligere fungerte det faktisk ganske godt.

  Et eksempel: Man må nå inn på «konto» siden for å kunne logge inn, tidligere var det innlogging direkte i den høyre menyen. Dette er hindre for en som bruker nettstedet ofte, og vitner om at de ikke har tenkt så mye på brukerene når de innførte nytt system.

 2. Hmm – sånn kan det være når man prøver å være brukervennlig. Selv har jeg aldri savnet «pc-bygger»-løsningen – jeg bygger gjerne mine PCer selv, men jeg trenger ingen «støttehjul». Kanskje ble den fjernet fordi få brukte den?

  Ellers har jeg bokmerker til innloggingssidene både til Komplett og Norek. Jeg hadde det mens de hadde innloggingsfelt på forsiden, også – jeg syntes bare en side med et stort innloggingsfelt var et mer naturlig sted å starte.

  Men, morsomt å se – behovene er forskjellig.

  Itegra er sikkert dyktige – men de er ikke flinkere i HTML enn PSdata, i følge http://validator.w3.org/

 3. Jeg er helt enig, Lasse. PSData sine websider suger lut og kaldt vann, og denne råttenskapen er den eneste årsaken til at jeg ikke orker å bruke dem. Jeg synes ikke at webløsningen til Microplex[1] er spesielt mye bedre enn PSData sin, men Microplex har et nisjemarked omtrent uten konkurrenter i Norge og en så bra kundeservice ellers, at de er vanskelig å boikotte.

  Situasjonen med Microplex er faktisk så ille: Jeg har blitt så vant med at websidene er dårlige at jeg ikke lenger bryr meg med det. Jeg har ikke orket å klage om det engang. Ikke et ord har jeg sagt om dette. Til noen (før nå). Hm, her må det aksjoneres.

  [1] http://www.microplex.no/

 4. Komplett har jo lagt om hele systemet sitt – er kanskje ikke så rart det blir noen avbrudd som at f.eks pc-byggeren har vært borte, når det eneste som er igjen av den gamle løsningen er navnet?

  Jeg har fulgt omleggingen nøye (er student på området) og lurer på om det vi ser kan være rett – har nesten aldri hørt om noen som har lagt om til SAP uten nedetid før.

 5. «C. J»: Nei, det har jeg ikke. Men HTML, design, rettskrivning og annet var så fullstendig undermåls at jeg fjernet linkene til dem fra kommentaren din, jeg. Måte på hva man skal gi googlepoenger til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.