Potensiell favoritt-extension

Extensions, eller utvidelser, er noe av det som gjør Mozilla Firefox – og forsåvidt også hele Mozilla – så spennende. Hvis jeg synes nettleseren min mangler noe, er sjansen stor for at noen andre også har savnet det samme. Og hvis disse andre er litt flinke, kan det hende de har laget en utvidelse.

Utvidelser er altså tillegg til nettleseren min, som øker eller endrer funksjonaliteten. De er skrekkelig små, enkle å laste ned og installere, og jeg finner stort sett alle jeg trenger i Mozillas Extension Room. Og i dag fant jeg en ny!

Bookmarks Synchronizer

DialogboksDette er egentlig den utvidelsen jeg har ventet på siden jeg begynte å bruke bokmerker (eller «favoritter» som enkelte kaller det) for aller første gang. Det er et lite tillegg til nettleseren som lar deg lagre bokmerkene dine på en ekstern server, via FTP. Det kan da være en hvilken som helst server, for eksempel hjemmesideområdet du får med et hvilket som helst internettabonnement, og de kan lagres relativt trygt ved å legge dem utenfor webrota, noe som også er standardinnstillingen.

Du kan velge mellom å selv laste bokmerkene opp eller ned når du vil, eller du kan la dette skje automatisk, og laste dem ned når du starter nettleseren og opp når du er ferdig. Du kan velge selv om du vil oppdatere alle bokmerkene dine eller bare en undermappe. Synkroniseringen tar kun få sekunder (selv mot en relativt treg server), og etter en times tid med intensiv testing, har jeg ikke oppdaget noen feil.

Hvis du hører til blant dem som bare har en maskin å forholde deg til, skjønner du kanskje ikke hva poenget med denne utvidelsen er – men for meg, som har en PC på et kontor, en annen på et annet kontor og en PC eller to hjemme i tillegg til min bærbare, så alt jeg skal ha tilgjengelig ligge på nettet. Og siden jeg vil ha frihet med tanke på hvilke operativsystem jeg kan bruke, vil jeg ikke bruke noe eksternt program for å løse dette. «Bookmarks Synchronizer» er dermed akkurat det jeg vil ha.

Det er nok flere funksjoner jeg kunne tenkt meg i denne utvidelsen – slik som muligheten for gruppebokmerker med administratortilgang, offentlige bokmerker i tillegg til synkroniseringen og så videre – men viktigere enn mange funksjoner, er brukervennlighet. Og i min bok, blir det ikke mye bedre enn dette. 9 av 10 poeng til «Bookmarks Synchronizer»!

3 tanker om “Potensiell favoritt-extension

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.