For mine venner er dine venner …

Skolelinux-prosjektet med Knut Yrvin har sammen med Sunndal ungdomsskole klaget inn Microsoft til Konkurransetilsynet. Tilsynet skal nå se på om Utdanningsdirektoratet har favorisererer Microsoft, skriver Dagens Næringsliv.

Problemet består i at Utdanningsdirektoratet gir bort Microsoft-programmer gratis under visse forutsetninger, noe som naturlig nok gjør disse konkurransedyktige – på pris om ikke annet. Men det er litt merkelig at slike ting kommer opp , når tonen ellers i samfunnet er fri konkurranse, og store deler av offentlig sektor har støttet utvikling av fri og åpen programvare.

Følgende newsinnlegg av Stein M. Hugubakken peker kanskje på et par faktorer:

[…] Vel, vel,

vi har først at Victor Normann ikke fornyer innkjøps- og serviceavtalen med Microsoft (sommeren 2002): http://www.teknologiradet.no/html/493.htm

Tidligere statsråd Grete Faremo begynner «offisielt» i Microsoft (01.09.2003): http://www.microsoft.com/norge/pr/news/view.aspx?id=2618

«Ansettelsen av Faremo er også et ledd i Microsofts satsing på å bidra til at myndighetenes IKT-politikk i størst mulig grad legger til rette for fortsatt innovasjon og næringsutvikling. Store deler av norsk IT-industri har utviklet sitt forretningsgrunnlag på Microsofts plattform.

– Microsoft ønsker å være en aktiv medspiller for myndighetene. Vi vil gjerne bidra til at næringspolitikken legger til rette for styrking av den norske IKT-næringen gjennom gode rammevilkår og klare fremtidsutsikter, sier Birger Steen i Microsoft Norge.»

Innovasjon og gode rammevilkår er jo morsomme stikkord…

Ap foretrekker monopol (nov. 2003): http://www.hoyre.no/Saker/1068212403.6

KS-avtaler med Microsoft (des. 2003): http://www.digi.no/php/art.php?id=97605

Faremo er forøvrig styreleder i Abelia: http://www.abelia.no/page/main.php?instance=1948

«Abelia ble etablert som foreningen for IKT- og kunnskapsbedrifter i NHO»

Vi får nok høre mer om Faremos meritter fremover. […]

Meldingen har msg-ID cgk6p1$fi2$1@localhost.localdomain

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.