Firefox 1.0 Preview Release

Get Firefox!Så har jeg også tatt sjansen på å ta skrittet opp til Mozilla Firefox PR1, etter som det ble hevdet at favorittutvidelsen min fungerte greit i den. Og det gjorde den. Og er det verdt oppdateringen?

Kyrre har allerede beskrevet den godt, og jeg har ikke så mye å tilføye til det han forteller. De nye funksjonene har jeg egentlig ikke savnet. «Read mail»-funksjonen fungerer ikke hos meg, og den vil jeg nok plukke bort ved anledning. «RSS-bokmerkene» var greie nok, men jeg foretrekker Bloglines med Bloglines notifier for mine RSS-behov. Så – vel, greit nok. Men det kan godt strippes, og legges ut i en utvidelse, for min del.

Noe annet som er nytt, er at sidesøkfunksjonen er flyttet til en egen verktøylinje i stedet for i en dialogboks. Takk skal dere ha, dette er en langt bedre løsning. Videre får vi tydeligere beskjed når popups blokkeres, og det er lagt til sikkerhetsbegrensninger på installering av utvidelser, slik at det er vanskeligere å lure folk til å installere utvidelser uforvarende (men bare et par klikk ekstra for å gi tillatelse). Dette var pent laget.

Ellers er det viktigste med en nettleser for meg standardkonformitet og stabillitet. Etter en dag med Firefox PR1, kan jeg ikke si annet enn at jeg fremdeles er imponert. Dette delen er nok fremdeles helt i toppen hos Firefox. I tillegg synes jeg den virker en god del raskere, spesiellt i oppstarten. Nå starter jeg nettleseren stort sett bare en gang per økt jeg, da – men det er jo en fordel uansett.

Det eneste jeg savner, er norsk språk. Jeg ble litt vant til det. Men det er ikke noe problem, og jeg regner med at norsk oversettelse er på vei. De øvrige utvidelsene mine fungerte greit, med den før nevnte oppdateringen, samt en oppdatering av Bloglines notifier. Utvidelsene mine er:

5 tanker om “Firefox 1.0 Preview Release

  1. Searchbutton var en knapp ved siden av søkefeltet – slik at jeg kunne klikke på den etter å ha skrevet inn søkeordene. Et alternativ til å trykke «enter», med andre ord. Og med noen andre ord igjen; absolutt mulig å leve uten.

  2. Searchbutton er kjekk den, men siten har vært nede en stund nå. Brukte den for å få søkeresultatene fra Google i en ny tab etter å ha trykket «enter» for å søke. Brukte den også til å tømme søkefeltet automatisk. Siten kommer nok opp igjen snart, fyren som har laget denne og endel andre utvidelser er aktiv på mozillaZine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.