Det hadde jeg ikke trodd …

Jeg har for en stund siden utropt Vålerenga til årets seriemester, men heldigvis tok jeg feil. Så vidt det var.

Jeg hadde NRK2 på en miniskjerm her på hjemmekontoret, og sjelden har jeg blitt mer revet med av en fotballrunde. Alt var åpent, alt var mulig og det hadde nok vært helt greit om Vålerenga hadde greid det. Sånn etterpå, i alle fall. Men i kampens hete, hadde jeg det vondt.

Den smerten gjør imidlertid seieren desto søtere. Norges beste lag vant igjen. Det er sånn det skal være. Måtte bare seieren komme litt før til neste år.

Nå er det bare å heie på Bodø/Glimt i kvalifiseringene de skal ut i – tippeligaen vil bli litt fattigere uten superlaget fra Bodø.

8 tanker om “Det hadde jeg ikke trodd …

 1. Må innrømme jeg ble litt skuffet da Frode Johnsen fastsatte RBKs ledelse til 4-1. Hadde vært moro med en annen seriemester en RBK snart – ja, hvilket lag som helst bare ikke Trondheims hvite og sorte.
  Men TIL får da være med i Royal League. Det er da noe…

 2. Det at det skal være så veldig morsomt med en annen seriemester enn Rosenborg, tror jeg er sterkt overdrevet. Er det ikke greiest at den som vinner flest kamper vinner serien, da?

  Jeg mener, jeg skjønner hvis Tromsøsupporterne vil at Tromsø skal vinne serien. Det skulle bare mangle. Men jeg sliter litt med å forstå at Tromsøsupportere vil at alle andre enn RBK skal vinne serien. Det høres nesten ut som om de har gitt opp på forhånd.

  Men OK, Tromsøs salg av nøkkelspillere viste jo at de ikke var interessert i å vinne noe. Bedre lykke neste år!

 3. Jeg fatter virkelig ikke at det går an å synes at det «er sånn det skal være» når Rosenborg vinner serien for 13. gang på rad.
  Fotball er underholdning, og det har aldri vært så mye interesse og engasjement rundt serien som det var i år.

  Er det ikke litt kjedelig når Rosenborg avgjører serien etter 20 serierunder?

  Norsk fotball trenger engasjement, tilskuere og en spennende serie, og det kom årets tippeliga et par skritt nærmere i år.

 4. Jeg tror det er viktig å huske på at når man sier at det er «sånn det skal være» så er det trønderen som snakker. Jeg skreiv også på sida mi at gullet er der det hører hjemme. Det er jo naturlig å si slikt for en RBK-supporter. Det er tross alt laget vi heier på!

  Lasse peker på noe jeg mener er veldig riktig når han sier at det er rart at alle ønsker at RBK ikke skal vinne. Ingenting er mer riktig enn at en TIL-supporter vil at TIL skal vinne og at en VIF-supporter vil at VIF skal vinne, men at alle de skal ønske at RBK ikke skal vinne, blir for meg litt rart.

  Forsåvidt enig i at det ikke behøver å være avgjort etter 20. serierunde, selv om det er helt ålreit for en RBK-supporter. Men skal det blir like spennende neste år også, tror jeg nesten ikke hjertet mitt tåler det…

 5. Det ble veldig spennende i år, ja. Både gull og bronse avgjort på flest scorede mål. I forhold til hva jeg ønsket tippet gullet rett vei og bronsen feil vei.

  Når det gjelder RBK, kan jeg ikke si at jeg er supporter, men jeg tilhører heller ikke de mange som misliker laget. Jeg synes det hadde vært greit med en annen seriemester dersom et annet lag hadde vært godt nok til det, men for tiden er det ikke noen som er det. Det er nå en gang slik i fotball at det beste laget vinner til slutt, og i Norge er det også i år RBK.

  Ellers synes også jeg at Bodø/Glimt burde være i vår øverste serie, og håper de vinner kvalifiseringen.

 6. Årets sesong har vært den mest underholdende på flere år – uansett hvilket lag man holder med. Det at andre enn RBK helst bør vinne er vel mer et uttrykk for at andre snart bør ta opp kampen med Norges beste lag enn at man er surmaget og misunnelig på RBKs dominans.Rett og slett snakk om heving av kvaliteten på norsk toppfotball. Muligens utjevningen i årets sesong i så måte var den spede begynnelsen på RBKs ende som enehersker i Tippeligaen. Selv en RBK-fan må vel si seg enig i at monopol på seriegull blir kjedelig i lengden.

  Men det er jo litt interessant at om TIL relativt godt betalte spillere hadde scoret på tre avgjørende straffespark, hadde de vunnet serien med et poeng – selv med høstens latterlige lave poengsanking.

  Og Kongsvinger slår ALDRI Bodø/Glimt i kampen om spill i Tippeligaen.

 7. Klart er det mer spennende om Tippeligaen blir litt jevnere. Det er jeg ikke i mot. Men det betyr jo langt i fra at en RBK-fan synes at det er kjedelig om RBK vinner serien hver gang. Det blir litt for ulogisk 😉

 8. Jeg hadde en Glimt-spiller og en Glimt-supporter på besøk både før og etter kampen. Det avstedkom en del munnhuggeri mellom dem og min bedre bakdel, men de var stille og spake etter kampen. Heldigvis. Jeg var så dritlei fotball da de endelig kom seg ut av huset og dro på kampen at jeg kunne grine.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.