Radisson SAS straffes av Google

Virtuelvis kommenterer Digis oppslag om at Radisson SAS ble kastet ut av Google på grunn av forsøk på å komme seg høyere på listene over søketreff ved å opprette mange sider som bare hadde til hensikt å peke på hovedsiden.

Og det er flere enn meg som hang seg opp i et av årets meldinger:

Vi tar kritikken på alvor og skal nå ta en ny juridisk gjennomgang av dette. Men vår IT-avdeling i København er ikke enig med Google om hva som skal være lov og ikke, sier Creydt til digi.no.

Det kan se ut som om det er et eller annet IT-avdelingen i København har gått fullstendig glipp av. Det er nemlig ingen andre enn Google som definerer hva som er «lov» og ikke hva gjelder bruk av deres søkemotor, og hva en eller annen IT-avdeling måtte mene om det, er ikke særlig interessant.

Google er et privat firma som blant annet leverer et veldig bra søk. Hvordan og på hvilket grunnlag de indekserer websider, er helt opp til dem selv, men markedsposisjonen deres skulle peke på at de har truffet blink et par steder. Og at de straffer «lure løsninger» for å påvirke resultatene av søk, ser jeg på som udelt positivt.

2 tanker om “Radisson SAS straffes av Google

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.