Firefox 1.0

The wait is over!

Firefox 1.0 er endelig klar til nedlasting. Norsk versjon finnes på denne siden. Det er skrekkelig mange som laster den ned i dag, så hvis alt går for tregt, så prøv igjen i morgen.

Fra pressemeldingen:

Prisvinnende Internett-opplevelse

Nettleseren Mozilla Firefox har allerede mottatt fantastiske anmeldelser og priser for sin stabilitet, sikkerhet og innovative egenskaper.

 • Blokkering av hurtigvinduer (Pop-ups) – Firefox inkluderer en integrert blokkering av hurtigvinduer som lar brukeren – ikke nettstedet – bestemme når de vil se hurtigvinduer.
 • Beskyttelse mot nettkriminalitet – Firefox hjelper brukeren med å beskytte seg selv mot nettkriminalitet, som for eksempel ”phishing” (forsøk på å lure brukeren til å gi fra seg passordet sitt) og ”spoofing” (falske nettsted som utgir seg for å være populære, sikre nettsted) ved å tydelig vise den ekte identiteten til sikre nettsted.
 • Raskere, enklere og mer tilgjengelige søk – Firefox integrerer tett støtte med ledende søketjenester, som Google, Yahoo!, eBay, Amazon, Dictionary.com, Creative Commons og flere, direkte i verktøylinjen. Den nye startsiden for Firefox gir også til tilgang til informasjon om Firefox, ressurser og programvaretips, koblet sammen med Googles søkeboks.
 • Mer effektiv nettlesing – Firefox’ innovative fanebaserte nettlesing gir brukeren mulighet til å laste mange nettsider i samme nettleservindu, noe som forbedrer hurtigheten og brukervennligheten. Firefox introduserer også ”Levende bokmerker”, som gir brukeren mulighet til enkelt å se overskriftene fra de ferskeste nyhetssaker og blogger.
 • Kan utvides med hundrevis av programtillegg – Mer enn 100 programtillegg er tilgjengelig for Firefox i dag, inkludert verktøylinjer for A9.com, Google og Yahoo!, som gjør Firefox mer tilpasningsvennlig og behagelig å benytte.
 • Enkel overgang – Med Firefox’ enkle overgang fra Internet Explorer og andre nettlesere. Firefox importerer dine eksisterende bokmerker, passord, informasjonskapsler og annen data.

Firefox har mottatt er stort antall anbefalinger og bransjepriser inkludert Laptop Magazines “Editor’s Choice Award”, “Best in Show” på Linux World høsten 2004, “Beste åpen kildekode-løsning” på Linux World høsten 2004, og første plass i Maximum PCs “Softy Awards” for 2004.

Oppdatert:

Les Lasse Marøens bittelille historietime.

14 tanker om “Firefox 1.0

 1. En ting som irriterer meg mer enn litt grønn med Firefox, i en hvilken som helst utgave, er at den er så fullstendig funksjonsløs ved installasjon.

  Altså: Å barbere Mozilla var strengt nødvendig, men jeg synes strengt tatt at extensions som en av de mange ulike mouse gestures-extensionene kunne vært inkludert som standard.

  Arve. Som nok ikke skifter fra Opera med det aller første.

 2. Er det ikke fint at vi er forskjellige, da? Jeg ahr aldri i mitt liv savnet en eneste mousegesture, mens det er en tre-fire andre utvidelser jeg installerer så fort jeg har Firefox’en på plass på et nytt system, og som godt kune vært inkludert for min del. Men jeg regner med at andre kanskje er uenig med meg igjen.

  Det er en av grunnene til at jeg setter veldig stor pris på at nettleseren er såpass strippet for alt som ikke er helt nødvendig når den først installeres.

 3. Her er jeg enig med sistnevnte taler (så sant ingen poster noe i mellomtiden da). Jeg vil heller ha en nedstrippet nettleser å bygge opp enn en «overlesset» nettleser jeg må rydde i.

  Ikke for det. Jeg synes Opera er ganske så glimrende også. Den er bare full av ting jeg ikke bruker. Mousegestures, mail og news er noen av tingene.

 4. Altså: Hver gang jeg skal installere FF, er det fire-fem extensions som på plass, men jeg innbiller meg på ingen måte at disse er gjengs blant vanlige brukere. Det er bare det at den mangler alt jeg er vant til.

  Og for å ha sagt det: Selv om jeg både foretrekker og anbefaler Opera når folk spør, er det langt viktigste for meg at folk skifter ut søppelhaugen MSIE.

 5. Det eneste som hindrer meg i å kunne få mine venner og familie til å gå 100% over til Firefox (eller Opera) er at det fortsatt finnes hjernedøde webutviklere i verden (f.eks. de som har laget http://www.blekkpatron.no/) som heller serverer «Du må oppgradere nettleseren din» til potensielle kunder, enn en litt nedgradert og kanskje visuelt uperfekt webside.

  Når venner og familie føler seg avhengige av websider som er utviklet av slike hjernevrak kan man ikke gjøre annet enn å heise på skuldrene og håpe at de i det minste kommer til å bruke Firefox eller Opera mer enn Internet Explorer. Men det er altså et stykke til å gå før MSIE kan byttes ut fullstendig. Dessverre.

 6. Hm. http://www.blekkpatron.no/ serverer ikke noen sånn melding til meg. Firefox 1.0 (den ferdige versjonen). Og ja. Den utgir seg ikke for å være noe annet enn Firefox 1.0.

  Men: Joda. Det er en del slike sider der ute. De sidene bytter jeg alltid ut med noen som fungerer dog. Det er alltid noen som gjør det jeg vil eller selger det jeg vil kjøpe.

 7. Joda. Jeg har ikke noe problem med å finne alternativer. Det er verre med andre, som synes Internet Explorer egentlig fungerer helt greit, og kun bruker Opera eller Firefox fordi jeg har fortalt dem at dem skal.

  Når nettsider som Blekkpatron.no eller Ellos.no da ikke fungerer tilfredsstillende hjelper det ikke for meg å forklare inngående i hvor hjernedøde utviklerne av disse sidene er. Det eneste som hjelper der og da er å fyre opp Internet Explorer og bruke den, for der fungerer det jo. Så jeg forsvarer ikke IE-bruk på noen som helst måte, jeg bare sier at jeg forstår den så inderlig godt når den er såpass reflektert som den er i disse tilfellene.

  Dét jeg imidlertid ikke kan skjønne er folk som har prøvd alternativer, og av ulike grunner funnet disse dårligere enn Internet Explorer av andre grunner enn at nettsider de har besøkt ikke har fungert. Dét blir som med en viss news-venn av oss som fortsatt synes Netscape 4.8 er den beste nettleseren i verden. Pføy!

 8. Firefox 1.0 var lekre saker! Et par irritasjonsmomenter, men når jeg får installert de fantastiske musebevegelse og et par andre utvidelser i tillegg til Adblock, så blir den en god kandidat til å overta for Opera. Eventuelt bytte på – alt er jo bedre enn Internet Explorer uansett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.