Nettkatalog med friheter

Jarle og Kyrre blogger om nettkatalogen.no, som er et firma som tydeligvis er temmelig aktive når det gjelder å samle inn firmaer til katalogen sin. Det er bare et problem, slik jeg ser det: De glemmer å spørre om det er greit. Og med de erfaringene jeg har fra katalogselskaper, synes jeg ikke noe om det.

Jeg har derfor fulgt Kyrres eksempel, og sendt dem en mail:

Jeg ser at mitt firma, Lasse Dahl, er oppført hos dere:

http://www.nettkatalogen.no/firmainfo/lasse_dahl/1968058358.htm

Jeg har aldri bedt om å bli oppført hos dere, og jeg har heller ikke noe ønske om å stå der. Vennligst fjern meg. Jeg imøteser bekreftende mail når dette er gjort.

I tillegg ser det ut til at dere henter informasjonen fra Brønnøysundsregistrene, det dere skriver om meg er i alle fall ren avskrift, og den informasjonen finner dere ingen andre steder som jeg vet om. Så vidt meg bekjent, er dette ulovlig. Jeg sender derfor kopi av denne mailen til Brønnøysundsregistrene, slik at de er klar over deres virksomhet.

Lasse G. Dahl

Vi får se hva som skjer.

19 tanker om “Nettkatalog med friheter

 1. Da jeg leste Kyrres artikkel lurte jeg på dette med informasjon hentet fra Brønnøysundsregistrene. Det kunne da neppe være lovlig, tenkte jeg. Derfor synes jeg det er på sin plass å sende en kopi til Brønnøysundsregistrene også.

 2. Nettkatalogen opererer definitivt useriøst, og påstår seg copyright til informasjon de selv åpenbart ikke har opphavsrett til.
  Jeg har funnet utskrift fra konkursregisteret, samt oppføring på en person som er avgått ved døden for flere år siden.

 3. De fleste katalogene kjøper faktisk denne informasjonen fra Brønnøysund helt lovlig. Grunnen til at man av og til finner nedlagte firmaer, kanskje med en Kontaktperson som er død. Det er fullt lovlig fra katalogenes side, men om man krever å få sitt firma fjernet skal de imøtekomme dette. Det de faktisk tjener penger på er å utvide de forskjellige oppføringene, men ytterlig informasjon, og retter på gamle feil. Brønnøysundregisteret er forresten naturlig nok utrolig lite oppdaterte, fordi folk sjelden varlser dem når et firma opphører.

 4. Hei. Christher fra nettkatalogen.no her.

  Synes det er på sin plass og slutte med slike «Forums» på nettet. dette er da ikke ulovlig når nettkatalogen betaler massevis med penger til Brreg for og få all informasjon på firmaer i Norge. foresten er nå nettkatalogen med i mestermerket i bransjen http://www.tryggkatalog.no som da mediebedriftenes landsforbund «eier». nettkatalogen opperer fult lovlig, vi er Norges nest største nettkatalog og den katalogen som gir desitert mest igjen for pengene!

  takk for meg 🙂

  noen mer dere lurer på kontakt meg på: Christher@fast-tech.no eller Admin@hitzone24.net

 5. Hei, «Christher fra nettkatalogen.no».

  Det er så mange feil i ditt innlegg at jeg ikke vet helt hvor mye av det jeg skal gidde å kommentere, men jeg nevner et par veldig graverende:

  «foresten er nå nettkatalogen med i mestermerket i bransjen»

  Denne bransjen har ikke noe mestermerke. Et mestermerke er noe håndtverkere som innehar et mesterbrev kan vise til. Det er et beskyttet merke, og jeg vil anbefale deg og dine å være litt mer presis med begrepene, før noen håndverksmestere finner ut at de vil leie seg en advokat.

  Det du snakker om er et «godkjenningsmerke» og et er gitt av en forening hvor nettkataloger godkjenner seg selv etter kvalitetskrav de selv setter. For meg er ikke et slikt merke verdt noe som helst.

  Videre påstår du at «dette er da ikke ulovlig når nettkatalogen betaler massevis med penger til Brreg for og få all informasjon på firmaer i Norge».

  Hvis du leser på Brønnøysundsregistrenes hjemmesider, eller i den kontrakten som du må ha skrevet med dem dersom det faktisk stemmer at du kjøper informasjonen fra dem, leser du at « Ved bruk av informasjon hentet fra Brønnøysundregistrene, skal kilde angis.»

  Noen slik kilde var ikke angitt da jeg klagde på dere, og jeg kan heller ikke se at dere har endret på denne praksisen. Bruken av slik informasjon er altså fremdeles ulovlig.

 6. Du har ikke en referanse til hvor du fant teksten « Ved bruk av informasjon hentet fra Brønnøysundregistrene, skal kilde angis.»? Det hadde vært kjekt å ha for egne klager… 🙂

 7. Christer: Vet du hva et mestermerke er? Kan du i så fall fortelle meg hvilke mestere som driver de forskjellige bedriftene du hevder er mesterbedrifter? Det fremgår nemlig ikke noe sted.

  Et annet poeng er at det ikke finnes noe mesterbrev for webmarkedsførere. Her kan du lese om hvilke fag det er mulig å ta mesterbrevet i:

  http://www.lovdata.no/for/sf/nh/th-20001208-1281-0.html#1

  Hvis du ønsker å lære mer om hva mestermerket er, kan du lese mer her:

  http://www.mesterbrev.no/

  Men takk for at du understreker mine verste mistanker om seriøsiteten til bransjen du tilhører — det er en nyttig påminnelse.

 8. Jeg lurte på om jeg skulle slette dem — men tenkte som så at de kanskje ville samle opp litt spam, også. Men nyttig kommentar, Elf — det er alltid lurt å tenke seg om før man bruker e-postadresser man finner på nettet, og kanskje opprette en egen epostadresse man kan bruke hvis man skal sende epost til adresser man ikke stoler helt på.

 9. Yo christer les detta :
  Lov om Mesterbrev (jf. §1. 3.) har klare bestemmelser om hvem som kan kalle seg mester og benytte mestermerket: Du må ha fått tildelt mesterbrev og ha betalt den årlige avgiften (jf. §5).

  Loven sier videre at den som forsettlig eller uaktsomt bruker mestermerket eller mestertittel kan straffes med bøter (Jf. §1.4.)

  Er du klar for noen bøter christer er du?
  😀 😀 😀 😀 😀

 10. Her kommer et eksempel på hvordan en nettkatalog ikke skal fungere.

  Vi selger radarvarsler og laservarsler med tilbehør. I den forbindelse fikk vi en telefon fra nettkatalogen om oppføring. Alt som er gratis er Jatakk!! Vi ønsker ingen betalt oppføring. Kunder bruker søkemotorer og da finner de vår nettbutikk på toppen av listen.

  Det jeg vil frem til er at hvis du søker i nettkatalogen etter radarvarsler, laservarsler, laserjammer m.m (de produktene vi selger) dukker det opp firma som ikke har eller selger disse produktene.

  Det er 14 oppføringer og bare 4 selger «laservarsler». Her er det snakk om 72 prosent som ikke selger et produkt vi søker etter.

  En rask gjennomgang finner jeg ut at 65 prosent av resultatene er bare tull og de leder til firma som ikke selger de produktene jeg søker etter.

  Kan Christer Sørhaug gi meg en forklaring på hvorfor vi skal bruke penger på en oppføring i nettkatalogen?

 11. Hei igjen Lasse.

  fremdelse stor jeg ved det jeg sier om nettkatalogen selv om jeg ikke jobber der lengere. det er ett godt produkt, det levere trafrikk, det finnes ingen andre kataloger på nettet i dag som har en slik god index i google som Nettkatalogen AS har.

  prøv ett par søk selv og se.

  ett eksempel, søkt: Radarvarsler oslo

  resultat:

  og ett sistem, søkt: Radarvarsler trondheim

  Forteller du da meg at dette ikke er trafikk dere ikke ønsker?

  prøv og søk litt selv.

  Mvh
  Christher S.

  Merk: Kommentaren er noe redigert av bloggeier for å få linkene til å fungere som de skal.

 12. Christer: Jeg har ikke uttalt meg om Nettkatalogen skaper trafikk eller ikke. Kommentaren om laservarslere, er ikke fra meg. Det jeg har sagt er at jeg ikke ønsker å være oppført der, og mellom linjene at jeg opplever Nettkatalogen som useriøs. Jeg har også sagt at jeg ikke tror på at de har noe mestermerke i noe som helst fag.

  Og det står jeg ved.

 13. Christher S.

  Den som skriver dette er firma SE Services — Nettbutikken Bestpris
  Du snakker om trafikk, men hvilken trafikk? Hadde du lest hva jeg skrev så hadde du fått med deg at søk i nettkatalogen dukker det opp firma som ikke har eller selger produkter kunder søker etter.

  Det er ingen vits å søke «radarvarsler trondheim» eller andre byer når resultatene i nettkatalogen viser firma som ikke selger radarvarsler.

  Nettkatalogen tilbyr alle firma 50 søkeord ++. Selger du «Undertøy» kan du skrive inn radarvarsler som søkeord. Og det er akkurat det som skjer. Useriøst spør du meg.

 14. Nettkatalogen har jo ravæa resultat… finner ikkke det du leter etter en gang!!! søkte feks hytter oslo .. på første side fikk jeg opp 28 anonnser.. kun 3 av dem kunne hjelpe meg!!! alle andre hadde ingen ting å gjøre med hytter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.