Coming home

Etter at vinylspillerne har kommet seg på plass, har jeg drevet litt jakt på gamle godbiter. Jeg har funnet en del musikk jeg har savnet selv om det har vært et stykke mellom de virkelige godbitene. Men en definitiv godbit dukket opp i posten i dag:

Fra Lippo Lippi: Songs

Og ikke hvilken som helst utgave, men den fra før Fra Lippo Lippi ble oppdaget av Virgin. Fra Lippo Lippi hadde gitt ut et par plater før denne – som jeg dessverre ikke har hørt – men det var denne Per-Magne kom med en ettermiddag i 1985. Vi jobbet i nærradio, og hadde med A-has suksess innsett at også norsk musikk kunne være verdt å lytte til. Og dette var bedre enn det meste vi hadde hørt til nå.

Jeg tror våre ganske få lyttere fikk omtrent hele plata gjennomspilt et par ganger den første uka. I løpet av et par måneder var den utslitt. Og litt etter det igjen, var den stjålet. Da vi skulle erstatte den, hadde Fra Lippo Lippi fått kontrakt med Virgin, blitt redusert til en duo og fått gitar på plata si. Fremdeles veldig bra – men ikke helt det samme.

Så, når jeg fant «Songs» med Fra Lippo Lippi utgitt på Wire recordsQXL, kunne jeg jo ikke annet enn å kjøpe. Og platen var i flott stand, og den er fremdeles like bra som første gang jeg hørte den. God ting, vinyl.

6 tanker om “Coming home

  1. Jeg husker faktisk at de hadde en låt jeg likte godt da jeg var liten. Tror den het «Angel», og gjetter på at den er fra omkring 1987. Altså er den litt nyere enn platen du har her. Senere har jeg aldri klart å spore opp akkurat den låten, og de fleste jeg kjenner ser rart på meg hvis jeg spør om de husker den. Det er tydeligvis bare meg som syntes den var noe særlig å gå rundt å huske på 🙂

  2. Hei.
    Jeg har og Maxisingelen COME SUMMER hvis du er interessert i å handle den.
    Jeg skal selge unna mine LPer og holder for tiden på å lage meg et Excel ark som forteller hva jeg har for salg. Skal og legge ut på QXL etterhvert som jeg får summet meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.