Android-TV

Forløperen for denne bloggen, var egentlig en webside jeg oppretta for å få tips til en «TV-PC», altså en multimediamaskin som i alle fall kunne la meg spille video og musikk på TV-en. Dette var tilbake i 2001. I forrige uke gikk drømmen i oppfyllelse, med en EVOTVO MK809II eTV Mini PC!

IMAG0609Jeg har sett denne dingsen tidligere på PS.no, men til nesten 700 kroner, har jeg avventet litt. Jeg fikk imidlertid en mail om at de solgte den for 400 kroner i et par timer, og da var jeg solgt – jeg måtte ha en.

Denne dingsen har en Cortex A9 Dual Core prosessor på 1,6 GHz, 8 GB internlager, HDMI ut og 2 (egentlig 3, men en brukes til strømforsyning) USB-porter. Den kjører Android 4.1.1.

IMAG0614_BURST002

 

Dette er med i pakken: «PC-en», en USB-lader som leverer hele 2000 mA, ladekabel, en liten HDMI-forlenger i tilfelle det ikke er plass til enheten rett på en HDMI-utgang og en overgang fra mikro- til vanlig USD (etter som den ene USB-porten er mikro). I tillegg trenger du en inn-enhet, for eksempel en USB-mus eller mus og tastatur dersom du ikke vil klikke på skjermtastaturet.

«Installasjonen» gikk som en drøm! Det var bare å plugge den i, og slå på TV-en. Jeg har mer enn nok strømforsyninger i TV-kroken, så jeg valgte å koble strømkabelen til en ledig USB-port på TV-en. Det gikk helt greit. Den kom opp med riktig skjermoppløsning med det samme, og oppdaga USB-mus og tastatur uten problemer. Jeg har tastatur og mus fra Zippy. anbefales på det varmeste til slik bruk.

IMAG0619

Det eneste problemet jeg hadde med selve «PC-en», oppdaga jeg temmelig raskt: Android er ikke laget for å brukes med standard tastatur. Tastatursnarveiene fungerte ikke, escape-tasten gjorde ingenting, æ, ø og å fungerte ikke, og så videre. Dette løste jeg imidlertid ved å kjøpe programmet «External Keyboard Helper Pro», som løste hele problemet for 14 kroner og 25 øre.

Dingsen fungerer akkurat som et Android-nettbrett. «Følelsen» på brettet er som forventet fra en Cortex A9-prosessor, som på en middels til god mobiltelefon. Det gikk helt problemfritt å koble seg opp mot det trådløse nettet og oppdateringene installerte seg feilfritt.

Jeg la til noen favorittprogrammer, som Wimp og Voddler, som begge fungerte problemfritt. Det samme gjorde YouTube, med vakker HD på TV-skjermen. Nettleseren (Google Chrome, selvfølgelig) oppfører seg som den skal, og VG TV gjorde seg langt bedre på den store skjermen.

Så til noen skår i gleden: Det som ikke fungerte. NRK er et lite mareritt på Android. Med en app og ekstern spiller, kan jeg få se det meste av det de har på web-tv, men da får jeg ikke tekst. Med spilleren på mobilwebsiden, fungerer det vanligvis nesten annenhver gang. Det er for dårlig, NRK! Videre har jeg for tiden et TV2 Sumo-abonnement, for å kunne se de RBK-kampene de viser. TV2 har en fin app for TV2 Sumo. Men den fungerer ikke p ånettbrett, kun på telefoner! Det er for dårlig, TV2!

Det at Norges største mediabedrifter ikke tar verdens mest utbredte mobilplattform alvorlig, er likevel ikke noe jeg greier å bebreide Android for. Denne dingsen anbefales derfor på det varmeste.

Mens NRK og TV2 anbefales å skaffe seg fungerende nettkringkastere – VG greier det, så hvorfor ikke dere?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.