Av og til vet folk hva de snakker om

VG har hatt en avstemning om «Tidenes beste bilspill». Jeg bryr meg vanligvis veldig lite om slike avstemninger, etter som majoriteten av folk etter min mening stort sett aldri vet hva de snakker om, men også jeg kan bli overrasket.

Vinneren var nemlig det samme som jeg ville stemt på som vinner, nemlig kremspillet «Gran Turismo 4». Dette er det vakreste jeg har sett på en TV-skjerm, og et killerargument for å kjøpe seg en spillkonsoll. At dette spillet skulle komme på topp, er kanskje ikke så overraskende, alle som har spilt en del er jo enige om at dette er et knakende godt spill. Men andreplassen var litt mer oppsiktsvekkende:

Broderbound Software sitt «Stunts» fra 1990

Dette var rett og slett et knallspill i sin tid. Grafikken var, som du ser på videoen under her, slettes ikke oppsiktsvekkende og spillet var temmelig enkelt. Det handlet om å kjøre gjennom en løype med noen hinder alene eller mot en maskinkontrollert motstander. Men det hadde to egenskaper som gjorde at det absolutt fortjener sin plass på denne listen:

For det første, var det uslåelig i den litt vanskelig definerbare genren spillbarhet. Selv om det ikke fantes noen realisme i kjøringen, var det likevel en konsekvens i kontrollen av bilene som gjorde at det føltes som du kjørte. Og for det andre, kom Stunts med en Track editor som lot deg lage dine egne baner. Det å kunne kjøre inn i en verden en selv hadde laget på dataskjermen, var litt av en sensasjon 13 år før Second Life …

Resten av listen er stort sett som forventet. Jeg ville kanskje hatt med litt mer WRC på lista, men ma kan jo ikke få alt heller. Så jeg nøyer meg med å være fornøyd med almuen denne gangen.

4 tanker om “Av og til vet folk hva de snakker om

  1. Jeg har prøvd veldig mange av dem, og jeg må si meg ganske enig med Elf … Kun ett spill havner over Mario Kart 64, og det er Crash Team Racing på PlayStation. (Har du PS3 kan du kjøpe spillet til 40 kroner på PSN!)

    Joda, kart-spill regnes vel egentlig som en egen sjanger, men bilspill hvor du ikke kan skyte motstanderne dine av banen er ikke verdt tiden min. 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.