Om å blogge for pengenes skyld – og Bloggcamp

Mens jeg har hatt huset fullt av sommergjester og ikke fått blogget så mye som jeg burde, har tydeligvis bloggebyen kokt over i sommervarmen etter at en blogger ved navn MillionEuroMan både blogger om å blogge seg til penger og vil arrangere en «blogcamp» eller bloggekonferanse. Som det flokkdyret jeg er, greier jeg selvfølgelig ikke å motstå og kommentere saken.

Det ser ut som om hovedgrunnen til deler av bloggesfærens harme er nettopp dette, at det er en blogger som prøver seg på et mer eller mindre vellykket stunt. Märtas engleskole, private gymnas og rumenere med trekkspill utenfor kjøpesentra er alle langt mer brysomme måter å prøve og tjene penger på en mer eller mindre irriterende måte, enn bloggere som prøver å profesjonalisere seg eller arrangere bloggetreff mot betaling.

Det gjør meg ingen ting at bloggere prøver å tjene penger på bloggen sin. Men jeg har erfart at de bloggerne jeg har lest som har hatt det som hovedfokus har vært skrekkelig kjedelige og uinteressante. Jeg har dermed sluttet å følge dem, og irriterer meg dermed ikke over dem i det hele tatt. Men jeg har også latt være å følge mange andre kjedelige og uinteressante bloggere som ikke prøver å tjene penger.

Og arrangementet som MillionEuroMan tenker på å arrangere, er et som jeg aldri kunne tenkt meg å være med på. Men å «protestere» mot det på noen som helst måte, ser jeg da ingen grunn til? Jeg sier jo alt jeg trenger å si om det ved å la være å delta, akkurat som jeg gjør når det gjelder Unge Høyres sommerleir, religiøse vekkelsesmøter eller hva som helst hvor Tande-P. er konferansier.

Det er et par grunner jeg kan tenke meg ligger bak dette engasjementet: Kanskje kommer det av at bloggerne egentlig ikke har nok tro på det de driver med, og at når noen kommer på banen som den før nevnte Euromannen, lurer man på om det kanskje er slik man burde vært — gått høyt ut på banen og tatt med seg de grunkene som er å hente. Eller så kan det jo være at han egentlig traff blink med idéen sin, og at vi er veldig klare for en bloggecamp, men ikke akkurat den som han skisserer mer eller mindre konkret.

Så dersom noen blir virkelig opphisset over MillionEuroMan og hans prosjekt, enten de mener det er på grunn av manglende program, høy pris eller noe annet, har jeg et veldig godt råd: Arranger noe bedre! Er det bra nok, lover jeg å komme!

Selvfølgelig ser jeg at mye av kritikken som har kommet er konstruktiv også, da — og konstruktiv kritikk får man aldri for mye av. Men til andre kritikere: Hvis MillionEuroMan er så ille som de verste antagelsene tyder på, vil han fort «dø en naturlig død» i bloggesfæren, og raskere dess mindre han debatteres. I motsatt fall lærer han forhåpentligvis av den konstruktive kritikken, og får kanskje til å arrangere en bra Bloggcamp etter hvert.

Og selv vil jeg nok fortsette å blogge helt gratis og uten innkommende grunker. Om det er en god ting eller ikke, får andre avgjøre 🙂

11 tanker om “Om å blogge for pengenes skyld – og Bloggcamp

 1. «Det ser ut som om hovedgrunnen til deler av bloggesfærens harme er nettopp dette, at det er en blogger som prøver seg på et mer eller mindre vellykket stunt.»

  Eg har ikkje oppfatta at det er ein bloggar som gjer det som er problemet. Problemet er heller at det MillionEuroMan ynskjer å skape, ikkje er det resten av blogg-Noreg ynskjer. Eg trur ikkje probloggermiljøet (aspirerande eller ei) er stort nok til å få inn 150 mennesker.

  I tillegg så kan iallfall eg seie at eg ikkje har følt eg har skjønt kva pengane går til. Det var i ein eller anna diskusjon at ein kar sa at eit bryllaup han var med på å arrangere for 150 personar kosta til saman 150000, medan bloggcampen med 150 deltakarar vil bringe inn 270000 kroner. Det kan godt vere Blondinbella tek mykje pengar, men han kan i det minste seie det då 🙂

 2. Vel, tanketom, hvem er egentlig «blogg-Noreg»? Er jeg med? Kan jeg velges inn i styret? Og hvorfor må man tekkes hele denne forsamlingen dersom man ønsker å, for eksempel. lage et seminar?

  Probloggermiljøt er kanskje ikke stort nok. Men dersom de som ønsker det vil betale tusenlapper for å delta på det som er skissert her, ser jeg ikke noe problem ved det? Som sagt, jeg vil ikke møte opp, med det er mange steder jeg holder meg unna.

  Og temaet tatt i betraktning, ville jeg synes det var merkelig hvis ikke pengene gikk i MillionEuroMans lommer — hvor ellers?

 3. Ein må ikkje tekkast alle, det har du rett i. Men om ein ventar 150 stykker frå eit allereie relativt lite miljø, så burde ein kanskje finne ut kva dei ynskjer? Hehe, fair enough, «blogg-Noreg» var kanskje litt vagt. Men når ein ser på reaksjonane frå eit relativt stort antal norske bloggarar, så ser det ikkje ut som om Oslo Blogcamp er det dei vil ha. Det er poenget mitt; Ein skulle tru at marknadsundersøkjingar og målgrupperetting var noko ein tok seg tid til når ein har «20 års erfaring fra salg og markedsføring».

 4. Lasse, du sier vel egentlig det samme som jeg mener men på en bedre måte 🙂

  I de siste dagene har det vært fullt av bloggere som skal synse og mene noe om denne blogcampen og hvor galt (i noen få tilfeller riktig) det er.

  Det virker som den norske «bloggeliten», har sugd seg fast i dette, som en gjeng av tørste blod igler, og det har blitt diskutert opp og ned.

  tanketom: Dersom resten av blogg norge ikke ønsker en slik blogcamp, hvorfor ikke bare la det passere, da vil jo hele greia dø av seg selv… eller de som likte ideen ville ha jobbet videre med den. Isteden virker det som at visse tungvektere i blogg norge ikke liker ideen, slik at de måtte skrive noe negativt om den… noe som igjen fører til at adre slenger seg på bølgen og hele ideen blir senket før den i det hele tatt får sjansen til å gro.

  Om ikke annet så kan jo MillionEuroMan gni seg i hendene for all denne gratis reklamen han får…

  Og all reklame er jo god reklame er det ikke?

 5. «Dersom resten av blogg norge ikke ønsker en slik blogcamp, hvorfor ikke bare la det passere, da vil jo hele greia dø av seg selv…»

  Hehe, det er «bloggeliten» me snakkar om, dei klarar aldri å la slikt ligge.

  «Om ikke annet så kan jo MillionEuroMan gni seg i hendene for all denne gratis reklamen han får…»

  Korrekt.

  «Og all reklame er jo god reklame er det ikke?»

  Korrekt.

 6. tanketom:, ja det er «bloggeliten», og jeg mener ikke nødvendigvis at disse er dårlige blogger, men synes vel også at det lukter litt av janteloven i enkelte tilfeller…

 7. smiler
  der fikk du egentlig sagt det de fleste av oss tenker, hvorfor bry seg hvis en ikke har interesse av det?
  Nå har jo disse probloggene fått masse reklame og økte inntekter for alle må jo lese starten på det hele?
  Angår det meg? Nei egentlig ikke. Blogger med reklame går jeg skjelden tilbake til, da må det være noe jeg kan hente der som gir meg noe.
  Selv treffer jeg andre bloggere privat om jeg ønsker og de ønsker.
  Jeg har min lille private «bloggstue» — besøker de jeg ønsker å besøke og synes det er hyggelig at andre stikker innom, enklet og greit. Vil jeg tjene penger satser jeg nok på noe annet.

 8. Takk for mange gode kommentarer og for skryt!

  Jeg er vel ikke uenig i det du skriver, tanketom — men som jeg nevner, det er imnsho mange andre «gode tilbud» man burde henge seg opp i før dette.

  Takk for skryt, Ivar. Jeg skal jo innrømme at jeg egentlig plasserer meg midt blant dem som absolutt skal kommentere selv, også — men, men — jeg mener kanskje noe litt annet enn «den store majoriteten», så da har det forhåpentligvis litt verdi.

  Derfor tror jeg du mener det du sier, picxx — og sier tusen takk!

  Og Ivar og tanketom — denne «bloggeliten» som vi hele tiden viser til … — Selv om de ikke er noen klart definert gruppe, er det vel ingen tvil om at «bloggelite» og «jantelov» er to begreper som ofte ramler inn i hodet samtidig?

  Og takk for skryt, Anathema — jeg synes du skriver glimrende, så det betyr ekstra mye når det kommer fra deg!

  Jeg kan godt lese blogger med reklame, Graylady — men som jeg nevner, finner jeg sjelden noe verdifullt i blogger hvor det virker som om reklamen er hovedpoenget. Så vi er vel egentlig helt enige!

 9. Hehe, tenk dere all de innlenkene han (MillionEuroMan) har fått pga denne debatten — han har ihvertfall fått en bedre verdi i Googles søkemotor om ikke annet 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.