Den korrekte kongestatuen

Grunnen til at kongestatuen som skulle til Oslo likevel ikke skal til Oslo, er visstnok at den hevede hånden skulle ha fascistiske eller nazistiske overtoner ved seg. Jeg tror dette baserer seg på en stor misforståelse.

Kongen viste seg nemlig stort sett med hevet høyrehånd, han. Det spesielle er bare at denne høyrehånda vanligvis var i bevegelse. Litt enkel robot-teknologi kunne gitt Oslo den statuen de egentlig ville ha:

Animasjon over her viser den statuen Oslo bystyre nok tenkte seg: Kongen slik vi husker ham fra slottsbalkongen og alle de andre stedene han vinket til oss. En tradisjon som Kongehuset stolt bringer videre. Jeg er sikker på at kunstneren kan være behjelpelig med å modernisere kunstverket slik at Oslo kan få den statuen de fortjener. Ideen er herved overbragt, og stilles gratis til disposisjon!

4 tanker om “Den korrekte kongestatuen

  1. Som en av dem som eventuelt skulle ha sett på makkverket hver gang jeg syklet over Rådhusplassen, trekker jeg et dypt, lettelsens sukk i disse dager. Oslopolitikerne har gjort nok for å forjævlisere bybildet vårt, om ikke de skulle ha slått inn nok en spiker i likkista. Om statuen ligner Mussolini er ei poenget, men at den gørrstygg er. Men takk for forsøket, Lasse. 😉

  2. Kjempeidé!

    Og heller 350 slike statuer rundt i Oslo enn de usannsynlig stygge reklametårnene som kommunen lar Clear Channel få lov til å forurense byen med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.