Fujitsu Siemens PRIMERGY Econel 100A server

Jeg skulle skaffe en server for en kunde, og jeg har tidligere hatt god erfaring med Fujitsu Siemens produkter i low-end-segmentet. Det eneste jeg har hatt å utsette på deres servere, har vært trange og upraktiske kabinetter. Det er det ettertrykkelig slutt på nå.

Serveren jeg bestilte var en Econel 100A med en P4 631-prosessor på 3 Ghz, den ble levert med 512MB minne (som jeg muligens må doble etter hvert) og en160GB SATA-disk. Jeg var litt skeptisk til at det ikke var mer disk med, for etter mine tidligere erfaringer kunne det bli vanskelig å sette inn mange flere disker, men jeg fant ut at jeg skulle ta sjansen – det gikk jo an å bytte den i en større.

Men jeg ble positivt overrasket. Her har Fujitsu Siemens rådd på seg et skikkelig serverkabinett, selv til en server til rundt sju tusen kroner. Kabinettet åpnes enkelt med et trykk på en knapp før man løfter av det ene sidepanelet. Det er skikkelig god lufting, med en original løsning hvor strømforsyning og prosessor deler på én, stillegående vifte, mens en enorm kabinettvifte står parat til å blåse inn store mengder kaldluft dersom det går varmt. Det er god plass til innstikkskort for et hvert behov, plass til to 5 1/4-toms enheter i tillegg til den medfølgende DVD-leseren, og fire tverrstilte harddiskplasser. Den ene er opptatt av den før nevnte SATA-disken, mens tre brønner er ledige. Her er det også dratt fram SATA-kabler og strømkabler, og det følger med skinner man kan skru fast diskene i, for raskt diskbytte.

Et skikkelig hyggelig kabinett var det. Og jeg har ellers bare positive erfaringer med kvaliteten på Fujitsu Siemens servere, så her har jeg fått meg en ny favorittboks. Dette er en profesjonell maskin til søndagskjørerpris!

3 tanker om “Fujitsu Siemens PRIMERGY Econel 100A server

 1. Det ser og høres ut som samme kabinett som brukes til hjemmemaskinen min – Fujitsu Siemens M440 ( http://www.fujitsu-siemens.no/products/deskbound/workstations/celsius_m.html )

  Svært stillestående og kraftig maskin, en fryd å jobbe med.

  På jobben har jeg gått til anskaffelse av en kraftig server. Forrige generasjon av denne: http://www.fujitsu-siemens.no/products/standard_servers/tower/primergy_tx200s2.html

  Og så går det i Fujitsu Siemens laptop’er og enklere maskiner som arbeidsmaskiner. Kan være at jeg er litt preget av å ha jobbet for et selskap som var eid av Fujitsu – men jeg synes at både maskiner og support stort sett har vært av god kvalitet og er en godt fornøyd kunde.

  Når det er sagt, det er alltid lurt å se på andre muligheter. F.eks. finnes det bare en Fujitsu Siemens skjerm på jobben, ellers har vi brukt Samsung og Dell skjermer som gir mer «bang for the buck» 🙂

 2. Det er nok ikke helt samme kabinett – ut fra bildene er «mitt» kabinett litt større, og mer gjennomhullet – men de er helt klart i slekt, ja. Jeg vil nok titte på Fujitsu Siemens neste gang det skal investeres, også.

 3. Nå som du sier det, så ser jeg du har rett. Men jeg tror kabinettet ditt er kortere enn det som vi har på serveren vår. Det kan se ut som om Fujitsu-Siemens viser «størrelsen» på serveren med «dybden på kabinettet» 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.