Go’lyd fra godt kjøp II

Forrige gang jeg postet om godlyd, var det fra et par rimelig bråkete høyttalere som jeg fremdeles er veldig glad i. Men innimellom dukker det opp andre krav. Blant disse kravene, er andre familiemedlemmers krav om at det av og til må gå an å ha det litt stille i huset — for eksempel når barna skal legge seg og slikt.

Jeg har hittil løst dette problemet med et par Koss Porta Pro hodetelefoner, som jeg fremdeles er glade i, men de har et par-tre ulemper jeg gjerne ville bøte på: De bråker for omgivelsene, jeg får aldri til å gjøre av kabelen noe fornuftig sted når jeg er ute og går og det er litt tungvindt å spille musikk på telefonen fra vanlige hodetelefoner, og så bli oppringt. Jeg tror jeg har mistet alle samtalene som har kommet når jeg har gått med tradisjonelle hodetelefoner.

Men så oppdaget jeg Sennheiser PX 210 BT!

Dette er et par geniale hodetelefoner! De er trådløse med Bluetooth-tilkobling, og leverer glimrende lyd over A2DP-protokollen. Ja, lyden er nok noe av det beste jeg har hørt fra hodetelefoner noen gang, med distinkt og bestemt bass, skarp, men ikke gjennomtrengende diskant og en fantastisk detaljrikdom.

De er «lukkede», noe som gjør at du slipper å plage de rundt deg. Klokkene er ikke store nok til å dekke ørene, de ligger «på øret», men det fungerer greit, og kjennes ikke ubehagelig. Slike lukkede klokker gjør deg temmelig asosial, men innimellom er det å foretrekke. De er som nevnt trådløse, noe som er fantastisk greit. Riktignok er det bare Bluetooth-trådløst, så rekkevidden er ikke den store, men likevel slipper du den irriterende kabelen. Likevel kommer det med en «kabel-opsjon», det er med en kabel som gjør at du kan bruke det hvis batteriet dør, og ikke minst; at du kan bruke det ombord på fly. Det er til og med en overgang fra «fly-hodetelefon-uttak», det der med to kontakter, til vanlig minijack. Så du kan lytte til flyradioen eller din egen MP3-spiller med kabel.

Ladetiden er oppgitt til tre timer, noe jeg tror stemmer, mens brukstiden er ti, noe jeg ikke har kontrollert. Men det virker ikke som om de spiser batteri. Batteriet er proprietært, men Sennheiser reklamerer med at det er utskiftbart, så du trenger ikke å kassere disse selv om batteriet begynner å slite.

I tillegg har dette headsettet en innebygget mikrofon. Hvor den er plassert, aner jeg ikke — den vises ikke, med mindre det er det bittelille hullet som skimtes foran på høyre øreklokke. Men det gjør altså at disse hodetelefonene også fungerer som et trådløst headsett til mobiltelefonen din! Og lydkvaliteten der var også fremdragende. Jeg kan imidlertid forestille meg at det er litt ømfintlig for bakgrunnsstøy, men det har jeg ikke fått prøvd enda.

På høyre øreklokke har du knapper for «forrige og neste», dersom du bruker en musikkavspiller som støtter dette, det er volum opp og ned-knapper som fungerer uavhengig av avspillingsprogramvaren og det er en knapp for å ta telefonen, starte musikken eller hva som nå er aktuelt. Det er også dette som er «av/på-knappen».

Lading skjer med et medfølgende nettadapter med USB-utgang, og hodetelefonene har mikro USB-inngang. Passer meg bra, siden jeg har det samme på mobiltelefonen min. Videre følger det som nevnt med kabler for å koble det mot lydkilder via mini-jack, og adapter til flybruk, og det er med ymse kontakter til nettadapteret, slik at du kan bruke det over hele verden hvis du er av dem som reiser mye. Videre er det med en fin liten veske med plass til headsettet og i alle fall noen av de nødvendige kablene.

God lyd. Glad mann. Og glade, sovende barn … — Terningkast fem (hadde blitt seks om prisen hadde vært litt mer fornuftig) og to tomler opp!

2 tanker om “Go’lyd fra godt kjøp II

  1. En annen fordel med kabelen som følger med (som veier opp – det jeg mener er en vesentlig svakhet med dette headsettet) er at lyden blir i sync med det du evt. ser på laptoppen din. fikk låne noen slike hodetelefoner og opplevde at lyden ikke var i sync med video på laptoppen når jeg brukte blåtann. Stemmer dette med dine erfaringer?

  2. Takk for kommentar.

    Jeg tror ikke jeg har merket dette på laptopen, men har sett lite film der. Jeg har imidlertid sett at jeg ikke er 100% i sync når jeg ser film på mobilen med disse på! Jeg trodde det var avspilleren som sleit, men problemet dukket opp med disse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.