Gratulerer med kvinnedagen!

I dag er det 8. mars – en dag mange ser ut til å forveksle med 14. februar – men til de som ikke faller i denne fellen vil jeg gratulere med dagen!

Det er mange som mener at likestilling ikke er så viktig å kjempe for lenger. Det er jo egentlig ganske flott! Andre synes at det er litt igjen ennå, som for eksempel:

Joda. Vi har en vei igjen å gå. Lykke til videre, alle sammen!

5 tanker om “Gratulerer med kvinnedagen!

 1. Beklager, Lasse. Men jeg ser ikke på det drapet som et æresdrap.

  Selv om sjalusi og eiesyke ligger til grunn for de fleste slike drap, er det for mange ting som gjør dette forskjellig fra et «vanlig» æresdrap. Blant annet tviler jeg meget sterkt for at innbyggerne i mannens nærmiljø forventet og oppfordret til at han skulle drepe kona si.

  Når det er sagt er det selvsagt for jævlig at slike ting skjer, uansett hva slags merkelapp man setter på det.

 2. Nei, vi liker ikke å kalle det æresdrap når det er hvite nordmenn som heller dreper kona si enn å vise verden at man mislyktes, men jeg synes det er et dekkende begrep. Det handler ikke så mye om hva nærmiljøet faktisk oppfordrer til, som hva drapsmannen selv føler at han «må gjøre».

  Men det er uansett ikke det som er det viktigste. Det viktige er at de fleste kvinnene som blir drept i dette landet, blir drept av livsledsageren sin. Partnerdrap er slik sett faktisk ganske vanlig i Norge.

  Hvis noen heller vil diskutere at jeg synes det er passende å kalle det æresdrap, synes jeg det er en avsporing.

 3. Jeg tror de flest menn som dreper eller slår damene sine bruker den samme argumentasjonen; Hun ba om det, hun fortjente det, hun truet med å skille seg, hun var frekk i kjeften, hun var respektløs, hun var utro osv osv osv osv osv. Forskjellen på æresdrap(som strengt tatt er et frytelig dårlig begrep) og drap i affekt er minimale, det er de samme strukturene som ligger bak.

 4. Ja, jeg mener det er søkt å hevde at det er kvinnesak å gi skattelette på mobiltelefon så mødrene fremdeles skal pålegges hovedansvaret for barn. Det er så grov bruk av vikarierende motiver at HSH, YS og NJ burde skamme seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.