Grønnere blogging

I Andedammen fant jeg en liten posting om at bloggen hennes nå var karbonnøytral, noe som jeg syntes hørtes ut som en god ide. Og tror du sannelig ikke jeg er karbonnøytral selv også, da?

Det er, jeg hadde nær sagt selvfølgelig, de kjekke guttene og jentene hos Dreamhost som har kastet seg på miljøtoget, og Dreamhost er både andedammen og Lassedahls valg av webleverandør. En morsom gimmick, og et godt steg i riktig retning. Du kan lese mer om Dreamhosts miljøforpliktelse her — og mer om mine erfaringer med Dreamhost i arkivet mitt.

2 tanker om “Grønnere blogging

  1. Tror jeg har temmelig grønn hosting, jeg også. Jeg kjører jo webserver selv, på en Mac mini som står «headless». Litt googling avdekker at en Mac mini i teorien ikke bruker mer enn 85W – og dét er maks forbruk er når den er svært aktiv; RAM er i bruk, harddisken spinner, AirPort, BlueTooth, USB og FireWire er aktiv, osv. Når den er «idle» bruker den ca 20W. Ta også med at jeg kjører flere sider på denne, og ikke bare min, så er det ikke snakk om mange watt per website som hostes.

  2. Joda, Stian, en Mac mini brenner nok ikke av så mange kaloriene — men hvis jeg skal være litt slem, må jeg likevel påpeke at du likevel ikke er CO2-nøytral.

    I og med at du hoster selv, kan du jo prøve å få noen til å regne ut hvor mange trær du må plante for å skape mer CO2 enn energiforbruket til serveren brenner opp (mitt tips er at det ikke er store biten) og så lage en parodi på dette, med en bildeserie, eller aller helst en youtube-video, med «http://www.stianandreassen.com certifies green hosting» eller noe sånt, hvor du planter et tre (eller to) med reklame-t-skjorte på og vitner i bakgrunnen og hele greia …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.